Websiteleden: Exclusieve inhoud voor leden aanbieden

Leestijd 7 minuten
Omdat je moet inloggen om toegang te krijgen tot het ledengedeelte, kun je het gebruiken om exclusieve inhoud alleen met leden te delen en je leden hun eigen inhoud met andere leden te laten delen. Dit is een goede manier om je klanten loyaal te houden en hen het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van een gemeenschap.
Lees in dit artikel meer over:

Paginatoegang beperken tot specifieke ledenrollen

Geef bepaalde leden toegang tot specifieke ledenpagina's. Je kunt bijvoorbeeld een yogastudio runnen en pagina's voor alleen de studenten maken en andere pagina's voor alleen de docenten.

Om paginatoegang tot specifieke ledenrollen te beperken:

1. Creëer ledenrollen en wijs ze toe aan verschillende leden.
  2. Ga naar het Pagina's-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op het Pagina's-pictogram.
  3. Klik op Ledenpagina's.
  4. Wijs de betreffende ledenpagina aan en klik rechts op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Klik op het Toegang-tabblad.
    Let op: Als de pagina een openbare ledenpagina is, zorg er dan voor dat Alleen voor leden is geselecteerd onder Wie kan deze pagina zien?
  7. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  8. Klik naast Selecteer uit je ledenrollen op het Bewerken-pictogram.
Let op:
Alleen reguliere websitepagina's die beperkt zijn tot websiteleden verschijnen in stap 3 (zie Pagina's waarvan de toegang beperkt is begrijpen hierboven). Je kunt geen ledenpagina van het ledengedeelte toewijzen aan een specifieke rol.

Het beperken van paginatoegang tot leden met abonnementen

Beperk specifieke pagina's tot leden die specifieke abonnementen hebben gekocht.

Je bent bijvoorbeeld een taalleraar die online cursussen aanbiedt voor verschillende talen. Je kunt je taalcursussen aan je website toevoegen en de cursussen beperken tot leden die het relevante abonnement hebben aangeschaft.
Dit betekent dat het cursusmateriaal Duits beperkt zou zijn tot die leden die het abonnement voor de cursus Duits hebben gekocht; en het cursusmateriaal Spaans zou worden beperkt tot die leden die het abonnement voor Spaans hebben gekocht.

Om de paginatoegang tot leden met een abonnement te beperken:

1. Ga naar het Pagina's-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op het Pagina's-pictogram.
  2. Klik op Ledenpagina's.
  3. Wijs de betreffende ledenpagina aan en klik rechts op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Toegang-tabblad.
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik naast Selecteer uit je abonnementen op het Bewerken-pictogram.

Het beperken van paginatoegang tot leden met badges

Gebruik je badges om je leden te belonen en hen te laten opvallen? Maak exclusieve pagina's voor hen. Als je bijvoorbeeld een blog hebt met premium inhoud, kun je de rechten zo instellen dat het alleen toegankelijk is voor leden met een 'Blog VIP'-badge.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je badge-machtigingen voor de relevante badges hebt ingeschakeld op het dashboard van je website. Als de machtigingen niet zijn ingeschakeld, zal de badge niet verschijnen in de 'Selecteer uit badges'-lijst.

Om de paginatoegang tot leden met badges te beperken:

1. Ga naar het Pagina's-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op het Pagina's-pictogram.
  2. Klik op Ledenpagina's.
  3. Wijs de betreffende ledenpagina aan en klik rechts op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Toegang-tabblad.
    Let op: Als de pagina een openbare ledenpagina is, zorg er dan voor dat Alleen voor leden is geselecteerd onder Wie kan deze pagina zien?
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik naast Selecteer een badge op het Bewerken-pictogram.
  8. Selecteer de badge(s) die een lid moet hebben om toegang te krijgen tot deze pagina die alleen voor leden is.
  9. Klik op Toepassen.

Klanten toegang tot hun privégegevens geven

Het ledengedeelte werkt samen met veel verschillende zakelijke oplossingen van Wix, zoals Wix Stores of Wix Bookings. Door zich aan te melden op je website, krijgen leden toegang tot pagina's met al hun eerdere gegevens, zodat ze aangemoedigd worden om actief te blijven.
Als je bijvoorbeeld Wix Stores gebruikt, wordt automatisch een Mijn bestellingen-pagina aan je ledengedeelte toegevoegd zodat klanten hun eerdere aankopen kunnen bijhouden. Een ander voorbeeld is de Mijn wallet-pagina waar leden hun creditcards kunnen bekijken en bijwerken.