Websiteleden: Exclusieve inhoud aanbieden aan je leden

Leestijd 8 minuten
Omdat je moet inloggen om toegang te krijgen tot het ledengedeelte, kun je het gebruiken om exclusieve inhoud alleen met leden te delen en je leden hun eigen inhoud met andere leden te laten delen. Dit is een goede manier om je klanten loyaal te houden en hen het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van een gemeenschap.
Lees in dit artikel meer over:

Paginatoegang beperken tot specifieke ledenrollen

Geef bepaalde leden toegang tot specifieke ledenpagina's. Je kunt bijvoorbeeld een yogastudio runnen en pagina's voor alleen de studenten maken en andere pagina's voor alleen de docenten.
Voordat je begint:
Maak ledenrollen en wijs ze toe aan verschillende leden.

Om paginatoegang tot specifieke ledenrollen te beperken:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Toegang-tabblad.
  5. Selecteer Alleen voor leden onder Wie kan deze pagina bekijken?
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik onder Selecteer uit je ledenrollen op het Bewerken-pictogram.
  8. Selecteer de relevante rol(len) en klik op Toepassen.
De machtigingen van een pagina wijzigen naar 'Leden alleen' in de Wix Editor, beperkt tot een aangepaste rol

Pagina's beperken tot leden met abonnementen

Beperk specifieke pagina's tot leden die specifieke abonnementen hebben gekocht.

Als je bijvoorbeeld een docent bent die online cursussen aanbiedt, kun je de pagina's met het cursusmateriaal beperken tot leden die het relevante abonnement hebben gekocht.
Voordat je begint:

Om pagina's te beperken tot leden met een abonnement:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Toegang-tabblad.
  5. Selecteer Alleen voor leden onder Wie kan deze pagina bekijken?
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik naast Selecteer uit je abonnementen op het Bewerken-pictogram.
  8. Selecteer de relevante abonnementen en klik op Toepassen.
Het wijzigen van de machtigingen van een pagina naar 'Leden alleen' in de Wix Editor, beperkt tot twee specifieke abonnementen

Pagina's beperken tot leden met badges

Gebruik je badges om je leden te belonen en ze te laten opvallen? Maak exclusieve pagina's voor hen. Als je bijvoorbeeld een blog hebt met premium inhoud, kun je de rechten zo instellen dat het alleen toegankelijk is voor leden met een 'Blog VIP'-badge.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je badge-machtigingen voor de relevante badges hebt ingeschakeld op het dashboard van je website. Als de machtigingen niet zijn ingeschakeld, zal de badge niet verschijnen in de 'Selecteer uit badges'-lijst.

Om de paginatoegang tot leden met badges te beperken:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Toegang-tabblad.
  5. Selecteer Alleen voor leden onder Wie kan deze pagina bekijken?
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik naast Selecteer een badge op het Bewerken-pictogram.
  8. Selecteer de relevante badge(s) en klik op Toepassen.
De machtigingen van een pagina wijzigen naar 'Leden alleen' in de Wix Editor, beperkt tot een specifieke badge

Klanten toegang tot hun privégegevens geven

Het ledengedeelte werkt samen met veel verschillende zakelijke oplossingen, zoals Wix Stores of Wix Bookings. Door zich aan te melden op je website, krijgen leden toegang tot pagina's met al hun eerdere gegevens, zodat ze aangemoedigd worden om actief te blijven.
Als je bijvoorbeeld Wix Stores gebruikt, wordt automatisch een Mijn bestellingen-pagina aan je ledengedeelte toegevoegd zodat klanten hun eerdere aankopen kunnen bijhouden. Een ander voorbeeld is de Mijn wallet-pagina waar leden hun creditcards kunnen bekijken en bijwerken.