Videospeler: Een Youtube-video toevoegen

Leestijd 2 minuten
Voeg een enkele YouTube-video toe aan je website met behulp van de Videospeler. Deze strakke en gebruiksvriendelijke speler laat je de afspeelopties aanpassen en een beschrijving van de video toevoegen.
Wilt je meer dan één video weergeven?
Gebruik Wix Video om meerdere YouTube-videos weer te geven in een playlist of in een kaneel met meer geavanceerde videofunctionaliteit en ontwerpopties. Lees meer

Om een YouTube-video toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Video en muziek.
  3. Klik op Videospeler
  4. Klik op de YouTube-video of sleep deze naar de relevante locatie.
  5. Klik op Video wijzigen.
  6. Plak de video-URL in het veld Wat is het webadres van de video?
  7. Gebruik de Speelt automatisch af-schakelaar om in te stellen of je video al dan niet automatisch wordt afgespeeld:
    • Ingeschakeld: De video wordt automatisch afgespeeld zonder geluid. Bezoekers kunnen het geluid zelf aanzetten.
    • Uitgeschakeld: De video speelt niet automatisch af.
  8. Klik op de Herhaalt zich-schakelaar om in te stellen of je video al dan niet in loop wordt afgespeeld.
    • Ingeschakeld: De video herhaalt zich.
    • Uitgeschakeld: De video wordt slechts één keer afgespeeld.
  9. Voer een beschrijving voor de video in onder Waar gaat deze video over?
  10. Publiceer je website.
Belangrijk:
  • Het kleinste formaat speler dat je aan je website kunt toevoegen is 320 pixels bij 180 pixels. Dit komt omdat het vanwege een YouTube-beperking niet mogelijk is om audiobediening weer te geven op spelers die kleiner zijn dan dit.
  • Wanneer je je eigen video van YouTube toevoegt, zorg er dan voor dat in je video-instellingen op YouTube:
    • De video als Openbaar is ingesteld.
    • Insluiten toestaan is ingeschakeld.
  • Weergaven voor op je website ingesloten video's worden mogelijk niet geregistreerd op het oorspronkelijke platform van die video.
  • Een YouTube-video wordt altijd vanaf het begin (00:00:00) afgespeeld in je videospeler, zelfs als je een URL invoert die is ingesteld om vanaf een ander punt te beginnen (bijvoorbeeld vanaf 15 seconden).