Studio Editor: Met overlopende inhoud werken

Leestijd 4 minuten
Sommige website-elementen en inhoud zijn mogelijk te groot voor hun pagina, onderdeel of container en vloeien buiten de randen. Je kunt instellen hoe overlopende inhoud zich gedraagt op specifieke onderdelen of containers, of op een hele pagina.
In dit artikel lees je meer over:
Gebruik je Safari als je browser?
Het verbergen van overlopende inhoud van je container, onderdeel of pagina wordt alleen ondersteund vanaf versie 16 en hoger.

Overlopende inhoud instellen in onderdelen en containers

Kies hoe je wilt dat overlopende inhoud eruitziet op pagina-onderdelen en containers. Je kunt de inhoud verbergen/weergeven, of instellen dat de overlopende inhoud wordt weergegeven bij het scrollen.

Om je overlopende inhoud in onderdelen en containers in te stellen:

1. Klik op de relevante container of het relevante onderdeel in de Editor.
  2. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  3. Klik onder het Ontwerp-tabblad op Indeling.
  4. Open de Overlopende inhoud-dropdown en kies hoe je wilt dat de inhoud zich gedraagt:
    • Weergeven: Overlopende inhoud wordt op je website weergegeven, zelfs als deze te groot is voor de container of het onderdeel.
    • Verbergen: De relevante elementen worden afgekapt en de delen die overlopen zijn niet zichtbaar voor bezoekers.
    • Scrollen: Bezoekers kunnen de overlopende inhoud bekijken door te scrollen.
      • Scrolrichting: Selecteer of bezoekers de inhoud kunnen bekijken door horizontaal, verticaal of beide te scrollen.
      • Schuifbalk tonen: Klik op de schakelaar om de schuifbalk op je live website te tonen/verbergen.
De instellingen voor overlopende inhoud van een container. Scrollen is geselecteerd en de cursor activeert de schuifbalk.

Overlopende inhoud op pagina's instellen

Je kunt overlopende inhoud op je websitepagina verbergen of weergeven om aan je ontwerpbehoeften te voldoen. Terwijl de inhoud buiten de paginaranden loopt, wordt automatisch een schuifbalk toegevoegd.

Om je overlopende inhoud op pagina's in te stellen:

1. Klik links in de Studio Editor op Lagen.
  2. Selecteer de pagina waaraan je momenteel werkt.
  3. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  4. Klik onder het Ontwerp-tabblad op Maat.
  5. Open de Overlopende inhoud-dropdown en kies hoe je wilt dat de inhoud zich gedraagt:
    • Weergeven: Overlopende inhoud wordt weergegeven op je live website, zelfs als deze te groot is voor de pagina. Er wordt automatisch een schuifbalk toegevoegd, zodat je bezoekers de rest van de inhoud kunnen zien.
    • Verbergen: De relevante elementen worden afgekapt en de delen die overlopen zijn niet zichtbaar voor bezoekers.
Het overloop-instellingenpaneel van een websitepagina. De overlopende inhoud wordt ingesteld om te worden weergegeven.

Veelgestelde vragen

Selecteer een vraag om meer te lezen over overlopende inhoud