Studio Editor: Media aan een website toevoegen

Leestijd 4 minuten
Breng elke website tot leven met mooie media. Kies uit een reeks mediatypen, waaronder afbeeldingen, galerijen, video's, audio en vector art.
Je kunt je eigen mediabestanden uploaden, kiezen uit duizenden gratis mediabestanden of mediabestanden kopen bij Shutterstock.
In dit artikel lees je meer over:

Eigen media uploaden

Upload media rechtstreeks vanuit het Elementen toevoegen-paneel. Je kunt media uploaden vanaf je computer, sociale netwerken, andere Studio Editor-websites of een URL.
Nadat je een mediabestand hebt geüpload naar de Media Manager, kun je het overal op de website gebruiken.
Let op:
Bekijk de ondersteunde bestandstypen en -groottes.

Om je eigen media te uploaden:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Media.
  3. Klik op Mijn uploads.
  4. Klik op het Media uploaden-pictogram.
  5. Kies waar vandaan je de media wilt uploaden:
Media uploaden vanuit het Elementen toevoegen-paneel

Gratis media toevoegen

De Media Manager bevat honderden gratis Wix- en Unsplash-mediabestanden die je aan de website kunt toevoegen. Klik simpelweg links in de Media Manager op Media van Wix of Unsplash om het gewenste mediabestand te vinden.

Om gratis media toe te voegen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Tools aan.
  3. Klik op Media Manager.
  4. (In de Media Manager) Klik op het relevante tabblad:
    • Media van Wix: Gratis afbeeldingen, illustraties en patronen uit de Wix-bibliotheek.
    • Unsplash: Gratis stockfoto's in hoge resolutie.
  5. Blader door de beschikbare afbeeldingen en video's om de gewenste video te vinden.
    Tip: Gebruik de zoekbalk en de filters om media sneller te vinden.
  6. Klik op de gewenste afbeelding.
  7. Klik op Toevoegen aan pagina
Media kiezen op het Media van Wix-tabblad in de Media Manager
Let op:
  • Gratis Wix mediabestanden zijn ALLEEN beschikbaar voor digitaal gebruik binnen Wix. Raadpleeg voor meer informatie de Wix Gebruiksvoorwaarden.
  • Je kunt Unsplash-afbeeldingen alleen gebruiken in overeenstemming met de Unsplash Gebruiksvoorwaarden en de [Wix Gebruiksvoorwaarden] (data-composite="true" href="https://www.wix.com/about/terms-of-use" target="").

Media kopen

Koop media bij Shutterstock. Je kunt afbeeldingen / video's op categorie filteren om gemakkelijk te bladeren, of media zoeken door zoekwoorden in de zoekbalk te typen. Nadat je je aankoop hebt ingediend, worden je media automatisch toegevoegd aan de Media Manager.

Om media te kopen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Tools aan.
  3. Klik op Media Manager.
  4. (In de Media Manager) Klik op Shutterstock.
  5. Blader door de beschikbare afbeeldingen en video's om de gewenste video te vinden.
    Tip: Gebruik de zoekbalk en de filters om media sneller te vinden.
  6. Klik op de media die je wilt kopen.
  7. Klik op Afbeelding kopen / Video kopen.
  8. Voer je betaalgegevens in.
  9. Klik op Aankoop verzenden.