Studio Editor: Machtigingen per pagina bewerken

Leestijd 5 minuten
Bepaal wie pagina's en Master-onderdelen op een website kan bewerken. Je bepaalt het toegangsniveau van iedereen die is uitgenodigd voor de website, zodat alleen relevante inhoud kan worden bewerkt. De exacte acties die ze kunnen uitvoeren hangen nog steeds af van hun specifieke rol
Een voorbeeld van de machtigingen per pagina-paneel, met verschillende teamleden die verschillende machtigingen hebben
In dit artikel lees je hoe je:
Belangrijk:
Deze optie is alleen beschikbaar voor de website-eigenaar en mede-eigenaar.

Machtigingen per pagina bekijken en wijzigen

Bepaal wie pagina's en Master-onderdelen mag bewerken. Het Machtigingen per pagina bewerken-paneel toont een lijst van iedereen die toegang heeft tot deze Editor, of ze nu een websiterol of een teamrol hebben (of beide).
Als eigenaar van de website kun je iemand toestemming geven om alle pagina's en alle Master-onderdelen te bewerken, of alleen de specifieke pagina's die je selecteert.
Gebruik je Velo om code toe te voegen?
Mensen met toestemming om code te bewerken, kunnen dit doen op alle websitepagina's, ongeacht hun machtigingen voor het bewerken van pagina's. Als ze echter niet de juiste paginamachtiging hebben, kunnen ze geen elementen selecteren, hun ontwerp aanpassen, en andere acties op het canvas uitvoeren.

Om machtigingen per pagina te bekijken en te wijzigen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Wijs Teamwerk aan.
  4. Klik op Machtigingen per pagina.
  5. Klik naast iemands naam op de dropdown om hun machtigingen te bewerken.
  6. Selecteer de selectievakjes naast het relevante toegangsniveau:
    • Alle pagina's: Kan alle pagina's bewerken.
    • Alle pagina's en Master-onderdelen: Kan alle websitepagina's bewerken, evenals alle Master-onderdelen.
      Let op: Om deze optie te selecteren, moet je eerst het Alle pagina's-selectievakje selecteren.
    • Specifieke pagina's: Schakel het selectievakje in naast de pagina's die deze persoon moet kunnen bewerken.
Een screenshot van het Machtigingen per pagina-paneel, met het selectievakje naast bepaalde pagina's voor iemand

Een bestaande rol wijzigen

Wanneer je iemand toestemming geeft om pagina's en Master-onderdelen te bewerken, is het belangrijk om ook te verifiëren dat ze de juiste website- / teamrol hebben. Anders kunnen ze de acties niet uitvoeren die ze nodig hebben, zoals nieuwe elementen toevoegen of inhoud bewerken.

Om iemands rol te wijzigen:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Wijs Teamwerk aan.
  4. Klik op Machtigingen per pagina.
  5. Wijs de naam van de persoon aan.
  6. Wijs het Instellingen-pictogramaan en klik op Verander de rol van teamlid.
  7. Vink het selectievakje naast de relevante rol(len) aan.
  8. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien waar het instellingenpictogram verschijnt wanneer je een persoon in het paneel aanwijst, en de optie om van rol te veranderen
Belangrijk:
Als je iemands rol wijzigt, worden de machtigingen voor het bewerken van pagina's automatisch gereset. Kom regelmatig terug naar dit paneel en werk hun machtigingen bij.

Website- of teamrollen beheren

Terwijl je werkt aan je machtigingen voor het bewerken van pagina's, kun je ter plekke je website- of teamrollen aanpassen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe rol voor iemand wilt maken of de machtigingen van een bestaande rol wilt wijzigen.

Om je rollen te beheren:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Wijs Teamwerk aan.
  4. Klik op Machtigingen per pagina.
  5. Klik naast Accountteam / Websiteteam op het Beheren-pictogram.
  6. Selecteer Team beheren / Rollen beheren.
Een screenshot van het Machtigingen per pagina-paneel met het pictogram waarop je klikt om het team te beheren

Mensen uitnodigen voor een website of team

Heb je meer hulp nodig met deze website? Nodig mensen uit voor je website of accountteam. Zodra ze je uitnodiging accepteren, worden ze weergegeven in het Machtigingen per pagina bewerken-paneel, zodat je hun machtigingen kunt aanpassen.

Om mensen uit te nodigen voor een website of team:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Wijs Teamwerk aan.
  4. Klik op Machtigingen per pagina.
  5. Klik naast Accountteam / Websiteteam op het Beheren-pictogram.
  6. Selecteer Teamleden toevoegen / Mensen uitnodigen
  7. Vul het e-mailadres van de persoon in en selecteer zijn/haar rol(len).
  8. Klik op Uitnodiging versturen.
Een screenshot die laat zien hoe je iemand kunt uitnodigen voor het team vanuit het Machtigingen per pagina-paneel