Studio Editor: Een website opslaan, een voorbeeld bekijken en publiceren

Leestijd 4 minuten
In de Studio Editor worden websites automatisch opgeslagen, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je je wijzigingen kwijtraakt. Je kunt de website waaraan je werkt echter altijd handmatig opslaan.
Klaar met werken aan een ontwerp? Gebruik de voorbeeldmodus om te zien hoe het eruitziet op elk breekpunt. Je kunt dan beslissen of je wilt publiceren of doorgaan met bewerken.
In dit artikel lees je meer over:

Een website opslaan

Studio Editor-websites worden automatisch opgeslagen na elke wijziging die je aanbrengt. Je kunt een website echter handmatig opslaan wanneer je maar wilt.

Om een website handmatig op te slaan:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Klik op Opslaan.
Een website opslaan in de Studio Editor
Wat nu?
Zodra je een website opslaat, verschijnt linksboven in de Editor een indicatie. Het verschijnt ook elke keer dat de website automatisch wordt opgeslagen.

Toegang tot de opgeslagen versies van je website

Je websitegeschiedenis houdt elke keer dat jij (of iemand die aan de website werkt) hebt opgeslagen of gepubliceerd bij. Open je websitegeschiedenis om te controleren wanneer een wijziging is aangebracht, wie de wijziging heeft uitgevoerd of om een eerdere versie te herstellen.

Om toegang te krijgen tot eerdere websiteversies:

1. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  2. Wijs Website aan.
  3. Klik op Geschiedenis.
Een screenshot van de websitegeschiedenis-optie in het menu linksboven in de Studio Editor

Een voorbeeld van een website bekijken

Terwijl je aan een website werkt in de Studio Editor, kun je zien hoe deze er live uit zal zien, op alle breekpunten. Het voorbeeld toont de website op je huidige schermgrootte, maar je kunt dit wijzigen om de responsiviteit van je ontwerp te testen.

Om een voorbeeld van een website te bekijken:

1. Klik rechtsboven op het Voorbeeld-pictogram.
  2. Bekijk de website op verschillende schermformaten door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik bovenaan op de schermgrootte-dropdown om een ander apparaat te selecteren.
    • Definieer de breedte en hoogte van het scherm in pixels.
    • Sleep de grepen om de breedte te vergroten of te verkleinen.
  3. Klik op Website bewerken om door te gaan met bewerken of op Publiceren om je wijzigingen live te zetten.
GIF die laat zien hoe je de formaatgrepen in de voorbeeldmodus kunt slepen om je website op verschillende schermformaten te bekijken.
Tip:
Als je een voorbeeld van een andere websitepagina wilt bekijken, selecteer je de pagina in de dropdown linksboven.

Een website publiceren

Klik rechtsboven in de Editor op Publiceren om je wijzigingen live te zetten.
Een screenshot met de locatie van de Publiceren-knop rechtsboven in de Editor
Als je een website voor de eerste keer publiceert, krijgt deze een URL waardoor deze officieel live op het web is. Het webadres hangt af van of het een gratis website is of een website die is geüpgraded:
  • Gratis website: https://accountnaam.wixstudio.io/website-naam
  • Premium: De website kan een eigen domein krijgen (bijvoorbeeld mijnprofessionelewebsite.com), of deze nu bij Wix os gekocht of gekoppeld is via een andere host.