Spaces by Wix: Een podcast toevoegen aan je leden-app

Leestijd 2 minuten
Embed een podcast waar je leden onderweg naar kunnen luisteren, rechtstreeks vanuit hun leden-app. Je kunt een podcastspeler toevoegen aan een bestaand scherm of er een speciaal scherm voor maken.

Podcasts worden naar je website getrokken met behulp van een RSS-link (Really Simple Syndication); een webfeed die alle informatie bevat die nodig is om je podcast af te spelen. Hierdoor hebben leden toegang tot de podcast en de bijbehorende archieven, en kunnen ze afleveringen met anderen delen.
Voordat je begint:
Ga naar het instellingengedeelte van je podcast-hostingplatform (bijvoorbeeld Apple Podcasts, Google Podcasts , Spotify, SoundCloud enzovoort) en kopieer de RSS-link.

Om je podcast toe te voegen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Website en app.
  4. Tik onder Mobiele apps op Aanpassen.
    Let op: Als je de mobiele app die je leden zullen gebruiken nog niet hebt ingesteld, tik je op de dropdown onder Mobiele apps en kies je vervolgens de leden-app van je voorkeur.
  5. Kies waar je je podcast wilt toevoegen:
    • Een bestaand scherm: Kies het betreffende scherm uit het menu bovenaan.
    • Een nieuw scherm:
      1. Tik linksonder op Schermen.
      2. Tik op Nieuw scherm toevoegen.
      3. Voer een titel in en tik op Opslaan.
  6. Tik op de relevante locatie op je scherm op + Element toevoegen.
  7. Blader door het hoofdmenu en tik op Podcasts.
Een screenshot van het Podcast-element.
  1. Tik op de podcastspeler.
  2. Tik op de Titel-schakelaar om de naam van je podcast weer te geven of te verbergen:
    • Ingeschakeld: De titel van je podcast verschijnt op je website. Voer de naam in die je wilt weergeven.
    • Uitgeschakeld: De titel van je podcast wordt niet weergegeven.
  3. Plak je RSS-link in het Link naar de podcast-veld.
  4. Tik op Zichtbaarheid element en selecteer op welke apparaten je het podcast-element wilt weergeven (bijvoorbeeld Android, iOS, beide).
  5. Tik op Toevoegen