SEO-instellingen: Social media

Leestijd 2 minuten
Gebruik het Social media-tabblad om het uiterlijk van je pagina te bepalen wanneer deze wordt gedeeld op social media-kanalen. Bewerk de og:title, og:description en og:image die potentiële bezoekers zien wanneer mensen de link van je pagina delen op Facebook, Pinterest en andere netwerken.

og:image

Voeg een aantrekkelijke afbeelding toe uit je websitebestanden om te verschijnen wanneer je pagina wordt gedeeld op sociale netwerken.

Om een og:image toe te voegen:

1. Klik onder Voorbeeld op social media op het Toevoegen-pictogram.
  2. Selecteer de relevante afbeelding uit je Media Manager.
    Let op: Je kunt ook een nieuwe afbeelding uploaden door op de + Media uploaden-knop te klikken.
  3. Klik op Toevoegen aan pagina
Tips:
  • Afbeeldingen voor je og:image moeten PNG- of JPG-bestanden zijn en minimaal 250 px groot zijn.
  • Je kunt de afbeelding verwijderen door deze aan te wijzen en op het Verwijderen-pictogram te klikken, of het door een andere afbeelding vervangen door op het Afbeelding wijzigen-pictogram te klikken.

og:title

Klik op het tekstvak om de og:titel te bewerken van de pagina die wordt weergegeven bij social media-posts. Als je geen aangepaste titel toevoegt, voegt Wix standaard de titel-tag van je pagina toe.

og:description

Klik op het tekstvak om de og:description van de pagina te bewerken die onder de og:title en og:afbeelding in social media-posts wordt weergegeven. Als je geen aangepaste beschrijving toevoegt, voegt Wix standaard de metabeschrijving van je pagina toe.
Tip:
In sommige gevallen kan Facebook verouderde informatie over je product tonen. Lees hoe je dit probleem oplost