Rollen en machtigingen: De creditcard-machtigingen van je factuurbeheerder beheren

Leestijd 2 minuten
Wanneer je een medewerker uitnodigt op je website, wijs je ze een rol toe op basis van hun verantwoordelijkheden. Een van de rollen die je kunt toewijzen is Factuurbeheerder.

Een factuurbeheerder kan Wix-abonnementen, zakelijke e-mails en domeinen kopen en beheren, en ook je factureringsgeschiedenis bekijken. Zodat zij dit kunnen doen, kun je hen toestemming geven om met je creditcards te betalen.
Belangrijk:
  • Elke creditcard die je aan je Wix-account toevoegt, heeft onafhankelijke machtigingen. Als je de machtigingen voor één kaart bijwerkt, worden de andere kaarten in je account niet gewijzigd. Als je de machtigingen van een factuurbeheerder voor alle creditcards wilt bijwerken, moet je dit voor elke kaart doen.
  • De rol en machtigingen van een medewerker zijn alleen van toepassing op de website waarvoor je ze uitnodigt.
In dit artikel lees je hoe je:

Creditcard-machtigingen verlenen

Alleen de website-eigenaar en mensen aan wie de rol van factuurbeheerder is toegewezen, kunnen creditcard-machtigingen beheren. Lees meer over het bijwerken van de rol van een medewerker

Creditcard-machtigingen geven aan een factuurbeheerder

1. Ga naar Betaalmethoden in je Wix-account.
  2. Klik op betreffende kaart op de Acties-dropdown.
  3. Klik op Machtigingen beheren.
Screenshot van het Wix Betaalmethoden-dashboard. De Acties-dropdown is geopend en de cursor staat boven 'Machtigingen beheren'.
  1. Klik op + Machtigingen toevoegen.
  2. Selecteer de relevante website.
Screenshot van een pop-up op het Wix-dashboard waarin wordt gevraagd om een website te selecteren.
  1. Klik op Volgende.
  2. Selecteer de persoon aan wie u creditcardmachtigingen wilt geven.
  3. Klik op Volgende.
  4. Schakel Ik ben wettelijk bevoegd om deze machtiging te geven in.
  5. Klik op Bevestigen.

Creditcard-machtigingen verwijderen

Je kunt creditcard-machtigingen verwijderen wanneer de toegangsbehoeften van je factuurbeheerder veranderen. Het verwijderen van creditcard-machtigingen van een factuurbeheerder verandert hun rol niet. Lees meer over het bijwerken van de rol van een medewerker.

Om de creditcard-machtigingen van een factuurbeheerder te verwijderen:

1. Ga naar Betaalmethoden in je Wix-account.
  2. Klik op betreffende kaart op de Acties-dropdown.
  3. Klik op Machtigingen beheren.
  4. Klik naast de betreffende factuurbeheerder op Machtiging verwijderen.
Screenshot van het Wix-dashboard. De cursor staat op de 'Machtiging verwijderen'-knop bij een factuurbeheerder.
  1. Klik op Verwijderen