Over HTTPS en SSL

Leestijd 4 minuten
Alle Wix-websites gebruiken HTTPS- en SSL-protocollen en bieden veiligheid voor je website en zijn bezoekers. Alle gegevens die tussen je website en de browser van een gebruiker worden verzonden, worden versleuteld, wat een veilige browse-ervaring voor iedereen garandeert.
Belangrijk:
Wix ondersteunt geen SSL voor domeinen of subdomeinen die zijn gekoppeld aan externe websites (bijvoorbeeld websites die niet met Wix gemaakt zijn).

Wat is HTTPS?

Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een methode om op een veilige manier informatie via internet te verzenden en ontvangen.
Als HTTPS is ingeschakeld, worden de gegevens die tussen een webbrowser en een website worden verzonden, gecodeerd en geverifieerd, waardoor het veel moeilijker te onderscheppen is. Als een website niet is beveiligd met HTTPS, kunnen gegevens gemakkelijker worden onderschept door aanvallers.
Enkele voordelen van HTTPS zijn:
  • Beveiliging: Je gegevens en de gegevens van je bezoekers zijn veilig. Alle gegevens zijn versleuteld, zodat ze niet kunnen worden onderschept of gemanipuleerd. Dit is vooral belangrijk voor websites die omgaan met gevoelige informatie, zoals betaalgegevens, wachtwoorden of persoonlijke gegevens.
  • Vertrouwen: Bezoekers vinden het prettiger om aankopen te doen of hun persoonlijke gegevens te delen wanneer ze zien dat je website veilig is.
  • Zoekresultaten: Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is verbeterd, omdat Google HTTPS-websites gunstiger rangschikt.
Alle websites die met Wix zijn gemaakt, hebben HTTPS automatisch ingeschakeld zonder extra kosten.

Wat is een SSL-certificaat?

Een Secure Sockets Layer-certificaat (SSL) is een digitaal certificaat dat de identiteit van een website verifieert en ervoor zorgt dat een website veilig kan worden bekeken via een HTTPS-verbinding. Het beveiligt de verbinding tussen je browser en het webadres dat je bezoekt.
Wanneer je een website met een SSL-certificaat bezoekt, controleert je browser het certificaat om er zeker van te zijn dat het geldig is. Je browser kan het certificaat vervolgens gebruiken om alle informatie die je naar de website stuurt te versleutelen.
URL's voor websites met SSL-certificaten beginnen meestal met 'https' en er staat vaak een slotpictogram naast de URL in de adresbalk van je browser. Afhankelijk van je browser zie je mogelijk een instellingenpictogram of een 'i'. Gewoonlijk krijg je meer informatie over de SSL-gegevens door op het pictogram te klikken.
Een screenshot waarin twee websites in een browser worden vergeleken. Een heeft geen SSL-certificaat en geeft een waarschuwing weer. De andere is veilig.
We bieden automatisch en zonder extra kosten een SSL-certificaat voor alle websites die op Wix zijn gemaakt.

HTTPS gebruiken in oudere browsers

Sommige oudere browsers ondersteunen de hogere beveiligingsstandaarden die vereist zijn voor SSL-certificaten niet. Bezoekers die je website via deze browsers bezoeken, kunnen problemen ondervinden bij het laden van de HTTPS-versie van je website.
Niet-ondersteunde browsers zijn onder andere:
  • Google Chrome: versies ouder dan 6
  • Internet Explorer: versies ouder dan 7
  • Firefox: versies ouder dan 2.0
  • Safari: versies ouder dan 2.1
  • Alle versies van Internet Explorer op Windows XP
Niet-ondersteunde mobiele browsers zijn onder andere:
  • Safari browsers die draaien op een iOS versie ouder dan 4.0
  • Android browsers die draaien op een versie ouder dan 3.0 (Honeycomb)
  • Windows Phone browsers die draaien op een versie ouder dan 7

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op veelgestelde vragen over HTTPS en SSL.