Ontwerp van formulieren

Leestijd 2 minuten
Vanaf hier kun je het ontwerp van de velden en achtergrond aanpassen voor de verschillende statussen van je formulier.
Om aan de slag te gaan:
Klik op een tabblad bovenaan het paneel (Invoervelden of Formulierachtergrond), klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu voor de status en selecteer welke je wilt aanpassen ( Standaard , Aanwijzen , Focus of Fout).
De ontwerpopties worden in de onderstaande tabel toegelicht:
Ontwerpoptie
Uitleg
Opvulkleur en dekking
Kies de achtergrondkleur van de velden of het formulier en stel de dekking in.
Rand
Maak een rand voor je velden of formulier. Je kunt de randkleur, dekking, stijl (voor velden) en breedte kiezen.
Hoeken
Verander de hoeken van je velden of formulier. Voer een nummer in voor specifieke hoeken of klik op het linkpictogram in het midden om ze allemaal hetzelfde te houden.
Schaduw
Voeg een schaduw toe aan je velden of formulier. Je kunt de hoek, afstand en grootte van de schaduw wijzigen. Je kunt ook de kleur, dekking en vervaging kiezen.
Tekst
Maak de veldtiteltekst en de invoertekst op, inclusief het lettertype, de kleur en de grootte.
Belangrijk:
Wanneer je je formulier aanpast, worden sommige elementen, zoals het beoordelingsveld, de uploadknop, selectievakjes en keuzerondjes niet beïnvloed door de wijzigingen.