Online programma's: Meldingen naar deelnemers verzenden

Leestijd 3 minuten
Houd deelnemers op de hoogte en gemotiveerd door ze programmameldingen te sturen. Feliciteer ze met het voltooien van alle programmastappen of informeer ze over het einde van het programma. Je kunt elke e-mailmelding aanpassen door huidige deelnemers aan te moedigen of nieuwe deelnemers te verwelkomen.
In dit artikel lees je meer over:

Meldingen aan deelnemers inschakelen

Kies welke meldingen je wilt dat deelnemers over je programma ontvangen. Je kunt een melding op elk moment uitschakelen als deze niet langer relevant is.

Om deelnemermeldingen in te schakelen:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende programma op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik op Meldingen.
  5. Schakel de schakelaar in naast de melding(en) die je deelnemers wilt laten ontvangen:
    • Programma is beëindigd: Laat deelnemers weten wanneer het programma is afgelopen.
    • Alle stappen zijn voltooid: Feliciteer deelnemers wanneer ze alle stappen in het programma hebben voltooid.
Let op:
De melding die websiteleden vertelt dat ze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een programma is standaard ingeschakeld en kan niet worden gewijzigd.
Een screenshot van het Meldingspaneel voor online programma's op het dashboard van een website.

E-mailmeldingen voor deelnemers aanpassen

Pas elke e-mailmelding aan die deelnemers ontvangen. Je kunt een pakkende titel toevoegen om de aandacht te trekken en interessante details te delen, zoals exclusieve kortingen voor aankomende programma's. Voeg vervolgens een knop met duidelijke tekst toe die hen rechtstreeks naar het programma leidt.

Om e-mailmeldingen voor deelnemers aan te passen:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende programma op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik op Meldingen.
  5. Klik naast de betreffende melding op E-mail aanpassen.
  6. Bewerk de tekst in de e-mail:
    • Titel: Personaliseer de titel van je bericht aan deelnemers.
    • Hoofdbericht: Laat deelnemers weten waar de melding over gaat.
    • Knop: Voer tekst in die deelnemers aanmoedigt om te klikken (bijv 'Lees meer').
      Let op:
      Deze knop brengt deelnemers naar het programma.
  7. Klik op Opslaan.
Een screenshot van een voorbeeld van een gepersonaliseerde e-mail voor een Online programma's-melding om deelnemers te sturen.
Bekijk meer meldingen:
Stuur gepersonaliseerde meldingen door automatiseringen voor je programma te maken. Als een deelnemer bijvoorbeeld een stap mist, stuur dan een bemoedigende e-mail of ontdek creatieve opties zoals coupons of badges.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het verzenden van meldingen naar deelnemers.