MX-records toevoegen of bijwerken in je Wix-account

Leestijd 3 minuten
MX-records geven de mailservers op die worden gebruikt voor het e-mailadres van een domein. Als je een op een domein gebaseerd e-mailadres hebt (bijv. contact@jedomein.com), moeten de MX-records van je e-mailprovider zijn toegevoegd aan de DNS-records van je domein, om je postvak te laten werken.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je domein correct is gekoppeld via naamservers, niet via doorverwijzing (pointing). Is je domein gekoppeld via doorverwijzing? Neem dan contact op met je domeinhost (niet Wix), om de DNS-records van je e-mailprovider te configureren.

Om MX-records toe te voegen of bij te werken:

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
  2. Klik op het Meer weergeven-icoon  naast het relevante domein, en selecteer Bewerk MX-records.
  1. Klik op het drop-down menu en controleer of je e-mailprovider wordt vermeld:
    • Als je e-mailprovider wel wordt vermeld: selecteer deze dan en klik op Postvak koppelen. Je heb zojuist de MX-records van je provider toegevoegd. Je hoeft deze in de volgende stappen niet verder toe te voegen.
    • Als je e-mailprovider niet wordt vermeld: selecteer Anders en ga verder met de volgende stap.
Belangrijk:
Als je een Microsoft Office 365-postvak bij GoDaddy hebt gekocht, klik je op Annuleren. Klik hier voor instructies voor het koppelen van Office 365 aan een domein in je Wix-account.
  1. Haal de MX-records van je e-mailprovider op (en eventuele andere noodzakelijke DNS-records).
5.  Voeg de MX-records toe:
6.  Voeg DNS-records toe (als je e-mailprovider je daarom vraagt: