'Lightbox' verschijnt in de URL's van je afbeeldingen

Belangrijk:
Dit artikel is alleen van toepassing op oudere galerijen in de Wix Editor. Het is niet van toepassing op de Wix Pro Gallery of galerijen in Editor X.
Je zult misschien merken dat sommige URL's van afbeeldingen in je galerij het woord 'lightbox' bevatten. Als je bijvoorbeeld op een afbeelding op je live website klikt, zie je mogelijk een URL met deze indeling: https://www.mijnprofessionelewebsite.com/my-gallery?lightbox=image_123
Het woord
Je kunt deze versie van de URL van de afbeelding ook zien verschijnen in de zoekresultaten voor de afbeelding.
Het woord 'lightbox' verschijnt in URL's van afbeeldingen wanneer je je galerijafbeeldingen instelt om te openen in een lightbox-pop-up wanneer iemand erop klikt.
Dit heeft weinig of geen effect op de SEO van je website. Zoekmachines zien dat deze URL een uitgebreide versie van de afbeelding vertegenwoordigt. Als je echter het woord 'lightbox' uit je URL's wilt verwijderen, kun je de manier veranderen waarop afbeeldingen worden geopend wanneer bezoekers erop klikken.

Om te voorkomen dat het woord 'lightbox' verschijnt in URL's van afbeeldingen:

1. Klik in de Editor op de galerij.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik onder Bij het aanklikken op Er opent een link of Er gebeurt niets.
Selecteren wat er gebeurt als bezoekers op je afbeelding klikken
  1. Publiceer je website.
De volgende keer dat zoekmachines je pagina crawlen en indexeren, werken ze de URL's bij die ze gebruiken voor de afbeeldingen op de pagina.
Als je dit proces wilt versnellen, kun je de URL van de pagina indienen bij zoekmachines.