Het toestemmingslogboek van je website beheren

Let op:
Alleen de website-eigenaar heeft toegang tot de privacy-instellingen.
Het bijhouden van een georganiseerd toestemmingslogboek is een goede manier om aan te tonen dat je website voldoet aan de regelgeving voor gegevens (bijvoorbeeld de AVG en CCPA). Download je toestemmingslogboek om een lijst te zien van alle bezoekers die ermee ingestemd hebben of die geweigerd hebben dat je website cookies op hun toestel plaatst en/of hun gegevens aan derden doorgeeft.
Standaard wordt toestemming verzameld via de Cookiebanner en/of de Do Not Sell Data-link automatisch gelogd zodat je de info op elk moment kunt raadplegen. Het toestemmingslogboek is in wezen een lijst van gebruikers die interactie hebben met de banner en al dan niet instemmen met het gebruik van hun gegevens.
Het toestemmingslogboek bevat details over je bezoekers, zoals hun IP-adres, het apparaat dat zij gebruikten en de datum en het tijdstip van hun toestemming. Het is verdeeld in kolommen, die elk een verschillende soort gegevensverzameling voorstellen die je bezoekers hebben ingeschakeld of uitgeschakeld.

Je kunt het toestemmingslogboek van je website altijd downloaden als dat nodig is. Selecteer simpelweg het tijdsbestek dat je wilt zien en download het CSV-bestand.

Om je toestemmingslogboek te exporteren:

1. Ga op het dashboard van je website naar Privacy en cookies.
  2. Klik bovenaan op Bezoekersgegevens.
  3. Klik op de pijl naast Toestemmingslogboek.
  4. Klik op Exporteren.
  5. Selecteer een tijdsbestek voor het logboek met behulp van het dropdownmenu.
  6. Klik op Exporteren om het CSV-bestand te downloaden.

Elke persoon in je toestemmingslogboek heeft een ID-nummer dat aan hun naam is gekoppeld. Met dat ID-nummer kun je ze opzoeken in de ledenlijst van je website.

Om leden te zoeken op ID:

1. Ga op het dashboard van je website naar Privacy en cookies.
  2. Klik bovenaan op Bezoekersgegevens.
  3. Klik op de pijl naast Toestemmingslogboek.
  4. Exporteer het toestemmingslogboek (zie stappen hierboven) voor toegang.
  5. Kopieer het relevante ID-nummer.
  6. Ga terug naar de Toestemmingslogboek-pagina (zie stappen 1-3).
  7. Voer het ID-nummer in dat je zojuist hebt gekopieerd en klik op Zoekresultaten.
En nu?
Als het ID-nummer gekoppeld is aan een van de leden van je website, komt hun naam automatisch tevoorschijn.

Zodra je bezoekers het verzamelen van gegevens op je website in- of uitschakelen via de cookiebanner of de Do Not Sell Data-link, wordt hun keuze opgeslagen voor toekomstige bezoeken. Dit betekent dat zij hun toestemming niet opnieuw hoeven te geven, tenzij je je toestemmingslogboek reset.
Je kunt het logboek altijd resetten als je je bezoekers/leden opnieuw om toestemming wilt vragen. Dit is belangrijk voor het geval je grote wijzigingen aanbrengt in je cookiebeleid. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuw onderdeel aan je website toevoegt en bezoekers daarover moet informeren en hun toestemming opnieuw moet krijgen.
Let op:
Het resetten van je toestemmingslogboek wist eerdere toestemmingen niet.

Om je toestemmingslogboek te resetten:

1. Ga naar Privacy en cookies in je website-instellingen.
  2. Klik op Cookie banner bewerken.
  3. Scroll omlaag en klik op de pijl naast Geavanceerde opties.
  4. Klik op Reset logboek.
  5. Klik in de pop-up op Reset logboek om te bevestigen.
En nu?
Na het resetten van het logboek zullen bezoekers die eerder hun toestemming hebben gegeven, de cookiebanner zien en opnieuw hun toestemming moeten geven.