Google Analytics gebruiken met Wix Bookings

Belangrijk:
  • Je moet ervoor zorgen dat je gebruik van Google Analytics in overeenstemming is met lokale voorschriften voor gegevensbescherming. Lees meer over Google Analytics en de AVG
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe serviceprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de serviceprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
Wix stuurt automatisch gebeurtenissen naar Google Analytics over je Wix Bookings-diensten op je website.

Om Google Analytics te gebruiken met Wix Bookings:

De gebeurtenissen die je in je Google Analytics-account ziet zijn:
  • Productweergave: Wanneer een bezoeker een dienst bekijkt dat jij aanbiedt.
  • Productklikken: Wanneer een bezoeker op een knop of link klikt die doorverwijst naar een dienstenpagina.
  • Inhoud weergeven: Wanneer een bezoeker een dienstenpagina bekijkt.
  • Gestart betaalproces: Wanneer een bezoeker op de 'Nu boeken'-knop klikt.
  • Betaling starten: Wanneer de bezoeker wordt gevraagd om te betalen (maar voordat hij zijn betaalgegevens toevoegt).
  • Toevoegingen van betalingsgegevens: Wanneer een bezoeker betalingsgegevens heeft toegevoegd.
  • Aankoop: Wanneer een bezoeker een dienst koopt en naar de bedankpagina wordt geleid.

Om de gebeurtenisgegevens in Google Analytics te bekijken:

1. Log in op je Google Analytics.
  2. Klik links op Conversions.
  3. Klik op Ecommerce.
  4. Selecteer het rapport dat je wilt bekijken.
Let op:
  • Je kunt alle gebeurtenissen zien door op Gedrag en vervolgens op Gebeurtenissen te klikken.
  • Het kan een paar dagen duren voordat de rapporten gegevens beginnen te ontvangen.