Gebeurtenissen op je Wix-website bijhouden met een Google Analytics Property

Leestijd 4 minuten
Met Google Analytics kun je informatie bijhouden over mensen die je website bezoeken. Je kunt informatie zien zoals het aantal bezoekers van een pagina, waar bezoekers vandaan komen, hoe lang ze blijven en welke zoekwoorden ze gebruiken om je website te vinden.
Volg de stappen in dit artikel om de Metings-ID van je Google Analytics-property op te halen en Google Analytics aan je website te koppelen.
Let op:
Vanaf 1 juli 2023 zullen de Universal Analytics (UA)-eigenschappen geen gegevens meer verzamelen. Als je eerder een UA-eigenschap aan je website hebt gekoppeld, moet je upgraden naar een Google Analytics 4 (GA4)-eigenschap.
Belangrijk:
  • Om Google Analytics met je website te gebruiken heb je een Premiumpakket en een gekoppeld domein nodig.
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
  • Je moet ervoor zorgen dat je gebruik van Google Analytics in overeenstemming is met lokale voorschriften voor gegevensbescherming. Lees meer over Google Analytics en de AVG
  • Als je website een cookiebanner gebruikt, verzamelt Google Analytics alleen gegevens nadat een bezoeker toestemming heeft gegeven en het gebruik van de relevante cookies goedkeurt. Lees meer

Stap 1 | Haal je Google Analytics 4 property-ID op

Eerst moet je een Google Analytics 4 (GA4)-property maken in je Google Analytics-account en de Metings-ID opvragen.

Om je property-ID van GA4 te krijgen:

1. Log in op je Google Analytics account
  2. Klik linksonder op Beheer.
Toegang tot het Beheer-gedeelte van je Google Analytics-account
  1. Klik op + Property maken.
  2. Voer een propertynaam in.
  3. Kies je rapportage tijdzone en valuta in de dropdownmenu's.
  4. Klik op Volgende.
  5. Selecteer je bedrijfstype vanuit de branch-categorie in het dropdownmenu.
  6. Selecteer je bedrijfsgrootte.
  7. Kies de informatie die je wilt bijhouden onder Hoe wilt u Google Analytics gebruiken voor uw bedrijf?.
Het selecteren van je beoogde gebruik voor je property in Google Analytics.
  1. Klik op Creëren.
  2. Kies Web onder Kies een platform.
  3. Voeg je website-URL en een streamnaam toe onder Gegevensstream instellen.
  4. Klik op het 'Instellingen'-pictogram.
  5. Klik op Geavanceerde instellingen tonen onder Paginaweergaven.
  6. Deselecteer Paginawijzigingen gebaseerd op browsergeschiedenisgebeurtenissen.
Deselecteren van het bijhouden van veranderingen op basis van browsergeschiedenisgebeurtenissen.
  1. Schakel de Zoeken op de site uit.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Klik op Maak stream.
  4. Kopieer je Metings-ID.
Je Metings-ID kopiëren in Google Analytics

Stap 2 | Voeg je Google Analytics-property toe aan je Wix website

Voeg je Google Analytics property toe aan Marketing Integraties op je dashboard om Google Analytics aan je website te koppelen.

Om je property toe te voegen:

1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Google Analytics op Koppelen.
Google Analytics koppelen op het dashboard van je website.
  1. Klik op Google Analytics koppelen.
  2. Plak je GA4 Metings-ID in de pop-up.
    Let op: Zorg ervoor dat er geen extra spaties voor de code staan.
Je Metings-ID toevoegen aan je website.
  1. Schakel IP-anonimisering in als je de IP-adressen van je websitebezoekers voor Google wilt verbergen.
  2. Klik op Opslaan

Tips:
  • Heb je meerdere domeinen aan je website gekoppeld? Zorg er dan voor dat je je Google Analytics-code alleen aan je hoofddomein toevoegt, en niet aan je secundaire domein(en).
  • Het kan even duren voordat je statistieken in je Google Analytics-account ziet.