Google Ads-remarketing en conversietracking instellen op je Wix-website

Leestijd 3 minuten
Je kunt Google Ads-remarketing gebruiken om doelgerichte advertenties weer te geven aan klanten die je website al hebben bezocht. Je kunt je op dezelfde doelgroep richten terwijl ze op hun mobiele apparaat browsen of wanneer ze zoeken op Google.
Met het bijhouden van conversies kun je de conversieacties meten die gebruikers op je website uitvoeren (bijvoorbeeld een bestelbevestigingspagina bereiken), nadat ze op je Google-Ads hebben geklikt of deze hebben bekeken.
Om Google Ads aan je website te koppelen, volg je de onderstaande stappen om een conversieactie te maken en een algemene sitetag van Google Ads (gtag.js) ) toe te voegen aan je website.
Belangrijk:
  • Om deze functie te gebruiken, moet je een premium website hebben met een gekoppeld domein
  • Als je website een cookiebanner gebruikt, verzamelt Google Ads alleen gegevens nadat een bezoeker toestemming heeft gegeven en het gebruik van de relevante cookies goedkeurt. Lees meer

Stap 1 | Een conversieactie maken

1. Log in op je Google Ads-account.
  2. (Als je de slimme modus gebruikt) Klik op het Tools en instellingen-pictogram en selecteer Overschakelen naar expertmodus.
    Let op: Nadat je deze overstap hebt gemaakt, kun je niet meer terugschakelen naar de slimme modus.
  3. Klik bovenaan op Tools en instellingen.
  4. Selecteer Conversies onder Metingen in het dropdownmenu.
  1. Klik op Conversie toevoegen.
  2. Selecteer Website.
  3. Selecteer het type conversieactie dat je wilt bijhouden in het Categorie-dropdownmenu.
  4. Voer een naam in voor de conversieactie in het Naam-veld.
  1. Selecteer Geen waarde gebruiken in het Waarde-gedeelte.
  2. Klik op Maken en doorgaan.

Stap 2 | Haal je algemene sitetag-ID op

1. Selecteer De tag zelf installeren in het Tag instellen-gedeelte.
  2. Selecteer Ik heb de algemene sitetag niet op mijn website geïnstalleerd in het Algemene sitetag-gedeelte.
  3. Kopieer je algemene sitetag (gtag.js) ID .
    Let op: Kopieer alleen de cijfers. Je hoeft 'AW-' niet te kopiëren.

Stap 3 | Voeg je algemene sitetag-ID toe aan je website

1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Google Ads op Koppelen.
  3. Klik op Google Ads-tag toevoegen.
  4. Plak je algemene sitetag (gtag.js) ID.
    Let op: Plak alleen de cijfers. Je hoeft 'AW-' niet te plakken.
  5. Klik op Opslaan
Belangrijk:
Zowel Google Tag Manager-tags als algemene sitetags (gtag.js) worden gebruikt om Google-advertenties en marketingproducten te implementeren. Je moet beide codes niet tegelijkertijd aan je Wix-account toevoegen.Lees meer over de Google Tag Manager en gtag.js

Conversietracking verbeteren

Je kunt je conversietracking verbeteren door extra informatie door te geven, zoals aankoopwaarde, valuta en transactie-ID's, met Google Analytics, Google Tag Manager of door aangepaste code aan je website toe te voegen.
Lees meer over het verbeteren van conversietracking met:

Belangrijk:
Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.