Google Ads-conversies bijhouden met de aangepaste code van Wix

Leestijd 3 minuten
Je kunt conversietracking van Google Ads gebruiken om de conversieacties te meten die gebruikers op je Wix-website uitvoeren nadat ze op je Google-advertenties hebben geklikt of deze hebben bekeken. Een bezoeker kan bijvoorbeeld een aankoopbevestigingspagina op je website bereiken nadat hij op een advertentie heeft geklikt.
Nadat je je conversieactie in Google Ads hebt gemaakt, kun je deze bijhouden door een stukje aangepaste code toe te voegen aan het dashboard van je website.
Tip:
Voordat je begint:
  • Je moet Google Tag Manager aan je website koppelen voordat je het bijhouden van conversies kunt instellen.
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe serviceprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de serviceprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.

Stap 1 | Maak conversieactie aan

Eerst moet je een conversieactie maken in je Google Ads-account. Dit geeft je de conversie-ID en label-ID die je in je aangepaste codefragment moet gebruiken om de actie bij te houden.

Om een conversieactie te maken:

1. Log in op je Google Ads-account
  2. (Als je de slimme modus gebruikt) Klik op het Tools en instellingen-pictogram en selecteer Overschakelen naar expertmodus.
    Let op: Nadat je deze overstap hebt gemaakt, kun je niet meer terugschakelen naar de slimme modus.
  3. Klik bovenaan op Tools en instellingen.
  4. Selecteer Conversies onder Metingen in het dropdownmenu.
Conversies selecteren in het Tools en instellingen-menu in Google Ads
  1. Klik op Nieuwe conversieactie.
  2. Selecteer Website.
  3. Voer je websitedomein in.
  4. Klik op Scannen.
  5. Scrol omlaag handmatig conversieacties te maken met behulp van code.
  6. Klik op Conversie handmatig toevoegen.
  7. Selecteer het type conversieactie dat je wilt bijhouden in het Doel- en actieoptimalisatie-dropdownmenu.
  8. Voer een naam in voor de conversieactie in het Naam-veld.
Een conversie creëren in Google Ads
  1. Selecteer Gebruik verschillende waarden voor elke conversiein het Waarde-gedeelte.
    Let op: Je hoeft de standaardwaarde niet te wijzigen.
  2. Klik op Klaar
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.
  4. Selecteer het Google Tag Manager gebruiken-tabblad.
  5. Noteer het Conversie-ID en Conversielabel-ID.
Je Conversie-ID en Conversielabel-ID ophalen

Stap 2 | Stel tracking in met aangepaste code

Nadat je je conversieactie hebt gemaakt, kun je beginnen met het bijhouden van deze actie door een stukje aangepaste code op je website te embedden.

Om aangepaste code in te stellen:

1. Kopieer het volgende codefragment naar een teksteditor.
1<script>
2function registerListener() {
3    window.wixDevelopersAnalytics.register('conversionListener', (e, p) => {
4        if (e === 'Purchase') {
5            gtag('event', 'conversion', {
6                'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/LABEL_ID',
7                'value': p.revenue,
8                'currency': p.currency,
9                'transaction_id': p.orderId
10            });
11        }
12    });
13}
14window.wixDevelopersAnalytics ? registerListener() : window.addEventListener('wixDevelopersAnalyticsReady', registerListener);
15</script>
  1. Zoek de regel send_to in de code.
  2. Vervang de tijdelijke waarden door jouw waarden:
    • AW-CONVERSION_ID: Je conversie-ID van Google Ads
    • LABEL_ID: Je label-ID van Google Ads
  3. Kopieer het volledige codefragment.
  4. Ga naar Aangepaste code op het dashboard van je website.
  5. Klik rechtsboven op + Gepersonaliseerde code toevoegen.
  6. Plak het codefragment in het tekstvak.
  7. Voer een naam in voor je code.
    Tip: Geef het een naam die gemakkelijk te herkennen is, zodat je het later snel kunt identificeren.
  8. Selecteer een optie onder Code toevoegen aan:
    • Alle pagina's: Hiermee wordt de code toegevoegd aan alle pagina's van je website, inclusief eventuele nieuwe pagina's die je in de toekomst maakt. Kies of je de code slechts één keer per bezoek wilt laden of op elke pagina die je bezoeker opent.
    • Kies specifieke pagina's: Gebruik het dropdownmenu om de relevante pagina's te selecteren.
  9. Kies waar je je code wilt plaatsen:
    • Koptekst
    • Hoofdtekst - start
    • Hoofdtekst - eind
  10. Klik op Toepassen.
  11. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  12. Klik onder Google Ads op Koppelen.
  13. Klik op Google Ads-tag toevoegen.
  14. Voeg je conversie-ID toe.
  15. Klik op Opslaan.