Een Google Tag Manager-account koppelen aan je Wix-website

Leestijd 2 minuten
Met Google Tag Manager kun je een tagbeheersysteem implementeren, zodat je je tags en codefragmenten van derden op één locatie kunt bijwerken en ordenen.
Je kunt je website koppelen aan de Google Tag Manager vanuit je Marketing integraties om bezoekersgebeurtenissen op je website bij te houden.
Belangrijk:
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
  • Om deze functie te gebruiken heb je een Premiumpakket en een gekoppeld domein nodig.
  • Als je website een cookiebanner gebruikt, verzamelt de Google Tag Manager alleen gegevens nadat een bezoeker toestemming heeft gegeven en het gebruik van de relevante cookies goedkeurt. Lees meer

Stap 1 | Haal je Google Tag Manager account-ID op

Eerst moet je je account-ID ophalen uit je Google Tag Manager-account.
  1. Log in op je Google Tag Manager-account.
  2. Kopieer de ID van de Accounts-pagina.
Of selecteer je account en kopieer je ID vanaf je Google Tag Manager-dashboard.
Let op:
Zorg ervoor dat je de parameters van je tag(s) instelt in je Google Tag Manager-account. Lees meer

Stap 2 | Voeg de code toe aan je Wix-website

Vervolgens moet je in Marketing integraties je ID van je Google Tag Manager-account toevoegen aan je Wix-account.
  1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Google Tag Manager op Koppelen.
  3. Klik op Google Tag Manager toevoegen.
  4. Voer je Google Tag Manager-ID in.
  5. Klik op Opslaan
Let op:
Wix biedt geen ondersteuning voor technische problemen die verband houden met codefragmenten van derden. Ondervind je een probleem met je codefragment? Neem dan rechtstreeks contact op met de provider.