Gebeurtenissen op de Snelle acties-balk bijhouden met Google Analytics

Leestijd 2 minuten
Belangrijk:
  • Je moet ervoor zorgen dat je gebruik van Google Analytics in overeenstemming is met lokale voorschriften voor gegevensbescherming. Lees meer over Google Analytics en de AVG
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
Gebeurtenistrigger
Gebeurteniscategorie
Gebeurtenis Actie
Gebeurtenis Label
Potentiële klanten via de Snelle acties-balk
Lead
Er zijn verschillende mogelijke acties:
  • {{Phone}} clicked
  • {{Email}} clicked
  • {{WhatsApp}} clicked
  • {{LINE}} clicked
Mobiele actiebalk
Engagement met de Snelle acties-balk
Engagement
Heeft op een knop op het menu geklikt die niet als een lead wordt beschouwd.

{{ITEM_LABEL}} clicked
Mobiele actiebalk

Met Google Analytics kun je de interactie van elke bezoeker volgen met de Snelle acties-balk op je mobiele website. Ontvang een melding voor elke keer dat een gebruiker contact met je opneemt of contact met je probeert op te nemen via de Snelle acties-balk. Om te beginnen, koppel je Google Analytics aan je website

Welke gebeurtenissen kan ik volgen?

Standaard stuurt Wix informatie naar Google Analytics over de volgende Snelle acties-balkgebeurtenissen:
  • Leads: Wanneer een bezoeker op je mobiele website contact met je probeert op te nemen via de Snelle acties-balk, door op de telefoon-, e-mail-, WhatsApp- of LINE-knoppen te klikken.
  • Engagement: Wanneer een bezoeker op een ander item op de Snelle acties-balk van je mobiele website klikt.
Gebruik de onderstaande tabel om te zien hoe Google Analytics elke gebeurtenis weergeeft:
Gebeurtenistrigger
Gebeurteniscategorie
Gebeurtenis Actie
Gebeurtenis Label
Potentiële klanten via de Snelle acties-balk
Lead
Er zijn verschillende mogelijke acties:
  • {{Phone}} clicked
  • {{Email}} clicked
  • {{WhatsApp}} clicked
  • {{LINE}} clicked
Mobiele actiebalk
Engagement met de Snelle acties-balk
Engagement
Heeft op een knop op het menu geklikt die niet als een lead wordt beschouwd.

{{ITEM_LABEL}} clicked
Mobiele actiebalk

Om de gebeurtenissen in je Google Analytics-account te bekijken:

1. Log in op je Google Analytics-account.
  2. Klik in het linkermenu op Rapporten.
  3. Selecteer Engagement.
  4. Selecteer Gebeurtenissen.
Belangrijk:
Het kan tot 24 uur duren voordat je gebeurtenissen in Google Analytics verschijnen.
Tip:
Gebruik het real-time rapport van Google Analytics om je gebeurtenissen te testen en ervoor te zorgen dat ze worden vastgelegd. Lees meer