Privacy en e-mailmarketing

Leestijd 2 minuten
Als website-eigenaar is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website weten dat ze toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van je marketingcampagnes. Als je Wix E-mailmarketing of andere e-mailmarketingtools gebruikt, is dit op jou van toepassing.
Het is belangrijk op te merken dat toestemming voor het ontvangen van marketingcampagnes op verschillende manieren op je website kan worden geïnterpreteerd en toegepast. Je moet ervoor zorgen dat het voldoet aan de normen die vereist zijn door regelgeving zoals de AVG

Impliciete toestemming

Met impliciete toestemming kun je toestemming krijgen van je gebruikers zonder dat ze ooit expliciet 'Ik ga akkoord' aangeven. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om 'impliciete toestemming' te gebruiken, kun je een disclaimer toevoegen naast je 'Abonneren'-knop om websitebezoekers te informeren dat ze zich zullen abonneren op je marketingcampagnes door op de knop te klikken.

Expliciete toestemming

Je kunt ervoor kiezen om 'expliciete toestemming' van je websitebezoekers te vragen voordat je hen marketingmateriaal stuurt. In veel gevallen kan dit worden bereikt door een selectievakje toe te voegen naast de 'Abonneren'-knop, zodat websitebezoekers het vakje moeten aanvinken om hun toestemming te bevestigen voordat ze zich inschrijven.

Er zijn twee manieren om toestemming te krijgen voor e-mailmarketing van websitebezoekers:

• Gebruik Wix Forms om een opt-in checkbox aan je formulier toe te voegen. Lees hoe
  • Met het Abonneren-formulier kun je een selectievakje toevoegen om expliciete toestemming van websitebezoekers te krijgen. Hier kun je ook je privacybeleid of je algemene voorwaarden aan koppelen. Klik hier om daar meer over te lezen.
Belangrijk:
Zoals vermeld in onze Gebruiksvoorwaarden is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat diensten van Wix zijn toegestaan en voldoen aan jouw lokale wetten.

De hier gegeven informatie is geen juridisch advies en je moet er niet als zodanig op vertrouwen. Privacyvoorschriften zoals de AVG zijn complex en vereisen meerdere handelingen van website-eigenaren. We raden je aan om juridisch advies in te winnen om eventuele aanvullende vereisten, aangegeven in dergelijke regelgevingen, te begrijpen.