Een Wix Analytics-rapport dupliceren en bewerken

Leestijd 6 minuten
Je kunt een bestaand Wix Analytics-rapport dupliceren en bewerken om rapporten op maat te maken voor je zakelijke behoeften.
Let op:
Om een nieuw rapport te maken of een rapport te dupliceren en te bewerken, moet je je Wix-website upgraden naar het Business VIP Premiumpakket.

Stap 1 | Dupliceer een rapport

Wanneer een rapport wordt gedupliceerd, wordt alleen de huidige weergave (tabel, grafiek, kaart) gekopieerd naar de nieuwe versie. Het gedupliceerde rapport bevat geen andere weergaven. Je kunt het gedupliceerde rapport aanpassen via de rapportbouwer-interface.

Om een rapport te dupliceren:
  1. Ga naar Analyses en rapporten op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rapporten.
  3. Klik op de titel van het rapport dat je wilt dupliceren.
  4. Klik op Dupliceren.
  1. Klik in het pop-upvenster op Nu beginnen.
  2. Voeg de titel van je rapport toe en een beschrijving die nuttig kan zijn voor medewerkers met wie je werkt, en klik op Opslaan.
Nadat je een rapport hebt gedupliceerd en opgeslagen, kun je het openen via je Rapporten-pagina.

Stap 2 | Bewerk het dashboard

1. Klik op het Meer-pictogrammore.
  2. Selecteer Dashboard bewerken in de dropdown.

Stap 3 | Bewerk een bestaande tegel

Een tegel is een visualisatie van je gegevens die een specifieke vraag beantwoordt, bijvoorbeeld 'Waar bevinden mijn klanten zich?'.

Als je een bestaande tegel wilt bewerken, moet je de gegevens die erin staan (meetwaarden en dimensies) bewerken. Je kunt ook de manier bewerken waarop je gegevens worden weergegeven door het visualisatietype te wijzigen.
Belangrijk
Wanneer je een bestaande tegel bewerkt, moet je er rekening mee houden dat je het Onderwerp van de tegel niet kunt wijzigen. Dit betekent dat je tegelonderwerp niet kan worden gewijzigd en alleen gegevens van hetzelfde onderwerp kan bevatten (Verkoop, Artikelverkoop, Verkeer of Mensen).
Om een bestaande tegel te bewerken:
  1. Klik op het Meer-pictogram.
  2. Klik op Bewerken.
  1. Wijzig de Tegel-gegevens door dimensies en meetwaarden te selecteren of te deselecteren.

Stap 4 | Voer je rapport uit

1. Klik op Uitvoeren.
De resultaten worden in het gegevensvenster geladen.

Stap 5 | Kies hoe je je rapport wilt bekijken

Je kunt ervoor kiezen om je gegevens weer te geven in een tabel, staafdiagram, kolommen, spreidingsdiagram, lijn, gebied, cirkeldiagram, kaart of enkele waarde.
  1. Klik op je gewenste visualisatiepictogram en je gegevens worden dienovereenkomstig weergegeven.

Stap 6 | Sla je bijgewerkte tegel op

1. Klik op Opslaan en de tegel wordt bijgewerkt.

Stap 7 | Voeg extra tegels toe (optioneel)

Je kunt extra tegels toevoegen om je rapporten te verrijken. Je nieuwe tegels kunnen verschillende onderwerpen hebben, zoals verkoop, artikelverkoop, verkeer of mensen. Lees meer

Stap 8 | Sla je bijgewerkte rapport op

Om je rapport op te slaan:
  1. Klik op Opslaan.

Vanaf nul nieuwe rapporten maken
Om een rapport te maken, ga je naar Een nieuw Wix Analytics-rapport maken.