Een nieuw Wix Analytics-rapport maken

Leestijd 6 minuten
Maak nieuwe Wix Analytics-rapporten om specifieke vragen te beantwoorden die niet aan bod kwamen in al bestaande rapporten.

In dit artikel begeleiden we je bij het maken van een nieuw rapport en helpen we je bij het uitleggen van handige concepten zoals rapporttegels, analysetabellen en het kiezen van meetwaarden en dimensies.
Let op:
Om een nieuw rapport te maken of een rapport te dupliceren en te bewerken, moet je je Wix-website upgraden naar het Business VIP Premiumpakket.

Stap 1 | Maak een nieuw rapport

1. Ga naar de Analyses en rapporten-pagina op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rapporten.
  3. Klik op Creëer een rapport (Create a custom report)
4. Voeg de naam van je rapport en een beschrijving toe.
5. Klik op Creëer je rapport.

Stap 2 | Voeg een tegel toe aan je rapport

Een tegel is een visualisatie van je gegevens. Om een tegel te maken, moet je een onderwerp kiezen, de gegevens waarin je geïnteresseerd bent (Meetwaarden en Dimensies) en hoe je je gegevens wilt weergeven (Visualisatie).
  1. Klik op Dashboard bewerken.
Een screenshot van de lege dashboardweergave.
  1. Klik op Toevoegen en selecteer Visualisatie.

Stap 3 | Kies een 'Explore' om te verkennen

Elke Explore richt zich op verschillende elementen van je gegevens. De Explore is het onderwerp van je tegel.
  • Kies een Explore uit de lijst.

Stap 4 | Kies meetwaarden en dimensies

Meetwaarden en dimensies omvatten alle statistieken die je in je rapporten kunt opnemen. Je kan kiezen uit:
  • Enkele meetwaarden. Dit is ideaal om een grafiek met een enkele waarde weer te geven, zoals de totale waarde, het aantal klanten of het aantal bestellingen.
  • Meetwaarde + Dimensie. Dit is handig wanneer je een lijndiagram met een x- en y-as, staafdiagram of cirkeldiagram wilt toevoegen.
  • Meerdere dimensies + meerdere meetwaarden. Dit is handig wanneer je een tabeltegel wilt toevoegen.
Nadat je je meetwaarden en dimensies hebt gekozen, geef je je tegel een naam in het Tegel bewerken-venster.

Stap 5 | Voer je rapport uit

• Klik op Uitvoeren.
De resultaten worden in het gegevensvenster geladen.

Stap 6 | Kies hoe je je rapport wilt bekijken

Je kunt ervoor kiezen om je gegevens weer te geven in een tabel, staafdiagram, kolommen, spreidingsdiagram, lijn, gebied, cirkeldiagram, kaart of enkele waarde.
  • Klik op je gewenste visualisatiepictogram en je gegevens worden dienovereenkomstig weergegeven.

Stap 7 | Sla je wijzigingen op

1. Klik op Opslaan en de tegel wordt toegevoegd aan je rapport.
2. (Optioneel) Als je het formaat van een tegel wilt wijzigen nadat je deze hebt opgeslagen, klik je rechtsonder op de tegel en sleep je om deze aan te passen.
3. Klik op Opslaan om je rapport te maken.

Zodra het is opgeslagen, is je rapport beschikbaar in je lijst met aangepaste rapporten.