Een negatief saldo in je Wix Payments-account

Leestijd 2 minuten
Als je een negatief saldo in je Wix Payments-account hebt, moet je geld toevoegen om je account terug te brengen naar een positief saldo.
Als je gegroepeerde betaalmethodes in je Wix Payments-account hebt en slechts één betaalmethode heeft een negatief saldo, dan moet je alsnog geld toevoegen om je account weer een positief saldo te geven. Tegoeden van de ene groep kunnen niet worden gebruikt om een negatief saldo van een andere groep te dekken. Lees meer over gegroepeerde betaalmethodes
Een negatief saldo kan om de volgende redenen voorkomen:
  • Je hebt een betaling teruggestort nadat deze al op je bankrekening was uitbetaald.
  • Je klant heeft een terugvordering ingediend voor een betaling en het geld werd teruggeboekt.
Als je voldoende saldo op je Wix Payments-account hebt voor het verwerken van betalingen en/of reservetegoeden, wordt dit gebruikt om het negatieve saldo te dekken. Als er nog een tekort is, krijg je een melding van een negatief saldo te zien. Door geld toe te voegen, keer je terug naar een positief saldo.
Je kunt een negatief saldo dekken door geld aan je account toe te voegen met een creditcard of betaalpas. Volg de onderstaande stappen om geld toe te voegen.

Tegoed toevoegen aan je account:

1. Klik in de Negatief saldo-melding op Bedrag toevoegenLet op: Als je meer dan één negatief saldo hebt, selecteer je het tekort dat je wilt dekken.
  1. Voer je gegevens in om te betalen met een creditcard of betaalpas.
  2. Klik op Bedrag toevoegen.
  3. (Optioneel) Als je nog een restschuld hebt van een andere betaalmethodegroep:
    • Klik op Resterend saldo toevoegen om dat negatieve saldo nu te dekken.
    • Klik op Later om dat negatieve saldo later te dekken.
Belangrijk:
Het kan tot zeven werkdagen duren voordat je betaling is verwerkt en je Wix Payments-dashboard dienovereenkomstig wordt bijgewerkt.