Een Google Workspace-beheerdersstatus intrekken om een Workspace-account te verwijderen

Leestijd 2 minuten
Als je een Google Workspace-gebruiker wilt verwijderen die momenteel beheerder is voor je organisatie, moet je hun beheerdersstatus eerst intrekken.
Als het account dat je moet verwijderen je eigen beheerdersaccount is, moet je eerst een beheerdersrol toewijzen aan een andere postvakgebruiker in je organisatie. Je kunt ook je gebruikersnaam wijzigen als je postvak het enige postvak in het account is.
Als het account dat je moet verwijderen hetzelfde account is dat je gebruikt om toegang te krijgen tot de Beheerdersconsole, moet je eerst een tweede Google Workspace-beheerdersaccount aanmaken.

In dit artikel lees je hoe je:

Een beheerdersstatus van een andere gebruiker intrekken

1. Log met je beheerdersaccount in op de Google Beheerdersconsole.
  2. Klik op de homepage van de Beheerdersconsole op Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de beheerder wiens rechten je wilt intrekken.
  4. Klik op Beheerdersrollen en -rechten.
  5. Klik op Rollen.
  6. Schakel Hoofdbeheerder uit.
  7. Klik op Opslaan.

Je eigen beheerdersstatus intrekken

1. Log met je beheerdersaccount in op de Google Beheerdersconsole.
  2. Klik op de homepage van de Beheerdersconsole op Gebruikers.
  3. Klik op de gebruikersnaam van degene waarvan je wilt dat die de nieuwe beheerder wordt.
  4. Klik op Beheerdersrollen en -rechten.
  5. Klik op Rollen en schakel Hoofdbeheerder in.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Log in op de Google Beheerdersconsole met de nieuw toegewezen gebruikersnaam van het beheerdersaccount.
  8. Klik op de homepage van de beheerdersconsole op Gebruikers.
  9. Klik op de naam van de beheerder wiens rechten je wilt intrekken.
  10. Klik op Beheerdersrollen en -rechten.
  11. Klik op Rollen.
  12. Schakel Hoofdbeheerder uit.
  13. Klik op Opslaan.
Tip:
Nadat je de vereiste beheerdersstatus hebt ingetrokken, kun je indien nodig ongewenste Workspace-accounts voor maandelijkse of jaarlijkse abonnementen verwijderen.