Editor X: Verschillende lettertypen gebruiken

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Gebruik je eigen lettertypen in Editor X om je boodschap over te brengen zoals het bedoeld was. Als je website in een andere taal is, kun je ook lettertypen uploaden die perfect werken met die specifieke taal.
In dit artikel lees je meer over:

Eigen lettertypen gebruiken

Upload je eigen lettertypen naar de Editor, zodat je ze kunt gebruiken in tekstelementen en overal waar je een lettertype kunt kiezen (knoppen, formulier, menu, enzovoort).
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je over de rechten beschikt om de lettertypen die je uploadt te gebruiken.

Om een lettertype te uploaden naar Editor X:

1. Klik op een tekstelement in Editor X.
  2. Klik op Tekst bewerken
  3. (In de Inspector) Klik op de Lettertype-dropdown.
  4. Klik onderaan op Lettertypen uploaden
  5. (in de pop-up) Klik op Lettertypen uploaden en selecteer je lettertypebestand (TTF, OTF, WOFF2 of WOFF).
  6. Klik op Sluiten zodra het lettertype is geüpload.
Een screenshot van de Lettertype-dropdown in Editor X, waar op Lettertypen uploaden wordt geklikt om een eigen lettertype te gebruiken
En nu?
Je lettertype is nu beschikbaar voor gebruik op je hele website. Je kunt het vinden in de Lettertype-dropdown onder Mijn lettertypen.

Lettertypen voor niet-Latijnse alfabetten toevoegen

Als je website in een taal is met een niet-Latijns alfabet (zoals Arabisch, Cyrillisch, Japans), kun je compatibele lettertypen toevoegen met de tekens die je nodig hebt.

Om taallettertypen toe te voegen:

1. Klik op een tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. (In de Inspector) Klik op de Lettertype-dropdown.
  4. Klik onderaan op het Lettertypen-pictogram
  5. Vink het selectievakje naast de relevante taal aan.
  6. Klik op Opslaan.
En nu?
De taallettertypen die je selecteert, zijn beschikbaar in elk lettertypemenu in Editor X. Het Lettertype-dropdownmenu is geordend op taal, zodat je er een kunt kiezen die compatibel is.
Een screenshot van het Talen toevoegen-paneel in Editor X, waar een selectievakje wordt geselecteerd om het Cyrillische alfabet aan de website toe te voegen
Zijn er meer talen die je graag zou willen zien?

Tekens met accenten in je tekst gebruiken

Je kunt tekens met accenten gebruiken in je tekst op je Editor X-website.

Geüploade lettertypen verwijderen

Houd je geüploade lettertypen georganiseerd door lettertypen te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Om een geüpload lettertype te verwijderen:

1. Klik op een tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Klik op de Lettertypen-dropdown.
  4. Klik op Lettertypen uploaden.
  5. Wijs het betreffende lettertype aan en klik op het Verwijderen-pictogram.
  6. Klik op Verwijderen.
Let op:
Het lettertypebestand wordt uit je account verwijderd. Als het op je website wordt gebruikt, zal het daar nog steeds staan.
Een screenshot van het Lettertypen beheren-paneel, waar op het Verwijderen-pictogram wordt geklikt om een geüpload lettertype te verwijderen

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om antwoorden te lezen op onze meest gestelde vragen over het gebruik van je eigen lettertypen in Editor X:
Belangrijk:
Wix heeft licenties voor de lettertypen in Editor X. Ze zijn ALLEEN beschikbaar voor digitaal gebruik en binnen je Wix-website. Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden. Je kunt de te gebruiken lettertypen niet downloaden, maar je kunt de open source-versies vinden en op je computer installeren. Wees voorzichtig met lettertypen in externe URL's. Deze zijn geen eigendom van Wix, dus je moet contact opnemen met de auteur voor toestemming om ze te gebruiken.