Editor X: Overlopende inhoud instellen voor websitepagina's

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
In Editor X bepaal je wat er gebeurt als de inhoud op je pagina te groot is en overloopt. Standaard kunnen bezoekers de overlopende inhoud zien, maar het creëert een lege ruimte en voegt een schuifbalk toe die je mogelijk wilt verwijderen.
In dit artikel lees je hoe je:

Overlopende inhoud weergeven op je pagina

Kies ervoor om de overlopende inhoud weer te geven. Wanneer elementen buiten de randen van de pagina vloeien, zijn ze nog steeds zichtbaar op je website. Er wordt automatisch een schuifbalk toegevoegd, zodat je bezoekers de rest van de inhoud kunnen zien.
Let op:
Standaard zijn websitepagina's ingesteld om overlopende inhoud weer te geven.

Om overlopende inhoud weer te geven:

1. Selecteer je pagina:
    1. Ga naar de betreffende pagina.
    2. Klik bovenaan Editor X op Lagen
    3. Klik op Pagina.
  2. Klik bovenaan Editor X op het Inspector-pictogram.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Selecteer Weergeven in de Overlopende inhoud-dropdown.
In het onderstaande voorbeeld zie je dat de overlopende afbeelding nog steeds wordt weergegeven, zelfs buiten de paginaranden:
Een GIF die een pagina laat zien waar de overlopende inhoud is ingesteld om te worden weergegeven, waardoor een scrollbalk wordt toegevoegd die bezoekers kunnen gebruiken

Overlopende inhoud van je pagina verbergen

Je kunt inhoud verbergen die te groot is en buiten de grenzen van de pagina loopt. De relevante elementen worden bijgesneden, zodat de delen die overlopen niet zichtbaar zijn voor je bezoekers.
Gebruik je Safari als je browser?
Het verbergen van overlopende inhoud op je pagina wordt alleen ondersteund vanaf versie 16 en hoger.

Om overlopende inhoud te verbergen:

1. Selecteer je pagina:
    1. Ga naar de betreffende pagina.
    2. Klik bovenaan Editor X op Lagen
    3. Klik op Pagina.
  2. Klik bovenaan Editor X op het Inspector-pictogram.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Selecteer Verbergen in de Overloop inhoud-dropdown.
In het onderstaande voorbeeld zie je dat de afbeelding is bijgesneden zodat deze de pagina niet overloopt:
Een voorbeeld van een pagina waar overlopende inhoud is ingesteld om te worden verborgen. De randen van de pagina worden afgesneden.