Een Editor X-website bijwerken naar de Studio Editor

Leestijd 8 minuten
Belangrijk:
Deze update is nog niet beschikbaar voor alle Editor X-websites. Wanneer een Editor X-website klaar is om te worden bijgewerkt, verschijnt er bovenaan de Editor een klikbare banner.
Editor X gaat over in Wix Studio, het webcreatieplatform voor bedrijven en enterprises.
Werk je Editor X-websites bij naar de Studio Editor om toegang te krijgen tot krachtige nieuwe ontwerpfuncties. Het updateproces is naadloos — opnieuw opbouwen is niet nodig en de live website blijft precies hetzelfde.
In dit artikel lees je meer over:
Als je ervoor kiest om een website niet bij te werken, kun je voorlopig blijven werken in Editor X. Houd er rekening mee dat alle Editor X-websites binnenkort automatisch worden bijgewerkt naar Wix Studio. Je krijgt ruimschoots bericht voordat dat gebeurt.

Wat je moet weten over deze update

Voordat je bijwerkt naar de Studio Editor, moet je weten wat er met elk deel van de website gebeurt en welke nieuwe functies je op het punt staat te ontgrendelen.
Tip:
Het Inspector-paneel wordt automatisch ingesteld op de Geavanceerde afmetingen-modus, die vergelijkbaar is met de instellingen die je kent van Editor X. Om te profiteren van nieuwe Studio-functies zoals responsief gedrag, wijzig je de voorkeur voor de weergave van afmetingen naar Instellen per element.

Een website bijwerken vanuit Editor X naar de Studio Editor

Wanneer een Editor X-website klaar is voor de update, verschijnt er een pop-up zodra je de Editor opent. Zodra je de update naar Wix Studio bevestigt, wordt de website binnen enkele minuten verplaatst.
Voordat je begint:
  • Sluit alle andere geopende Editor-tabbladen. Zorg er daarnaast voor dat niemand anders op dit moment aan de website werkt.
  • Alleen website-eigenaren kunnen de update uitvoeren. We werken eraan om deze optie ook beschikbaar te maken voor mede-eigenaren.
  • (Alleen Safari) De Studio Editor ondersteunt Safari versie 15 en hoger.

Om een website bij te werken:

1. Open de relevante website in Editor X.
  2. (In de pop-up) Klik op Volgende.
  3. Klik op Bijwerken naar Wix Studio.
    Tip: De update kan enkele minuten duren.
  4. (In de Studio Editor) Kies wat je nu wilt doen:
    • Blader door instructievideo's: Bekijk instructievideo's om je te helpen kennis te maken met de nieuwe Studio Editor.
      Tip: Deze video's zijn altijd beschikbaar om naar terug te gaan. Klik linksonder in de Editor op het Instructievideo-pictogram.
    • Ga aan de slag: Verlaat de pop-up om de nieuwe en verbeterde Studio Editor zelf te verkennen. We raden aan panelen zoals de 'Inspector' en 'Elementen toevoegen' te controleren om te zien wat er nieuw is.
De pop-up die verschijnt wanneer je de Editor opent van een website die klaar is voor de update naar Wix Studio
Wat nu?
Ga naar de Wix Studio Academy voor alle cursussen, webinars en tutorials die je mogelijk nodig hebt. Bekijk meer specifiek ons webinar over het overstappen van Editor X naar Wix Studio.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de update.