Editor X: Mensen uitnodigen om samen te werken aan een website

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Nodig mensen rechtstreeks vanuit de Editor uit om met je samen te werken aan een website. Na het invoeren van hun e-mailadres en het kiezen van hun rol, ontvangen je genodigden een e-mail met een link om samen te werken.
In dit artikel lees je hoe je:
Tip:
Editor X staat gelijktijdig bewerken toe, zodat iedereen in je team dezelfde website tegelijkertijd kan bewerken. Je wijzigingen worden in realtime gesynchroniseerd.

Mensen uitnodigen voor je websiteteam

Nodig mensen uit om samen te werken aan de Editor X-website waaraan je momenteel werkt. Met behulp van afzonderlijke inloggegevens krijgen websitemedewerkers toegang tot de relevante functies voor hun rol (of ze zich nu in de Editor of op het dashboard bevinden).

Om mensen uit te nodigen voor je websiteteam:

1. Klik rechtsboven in Editor X op Uitnodigen.
  2. Klik bovenaan op Site team.
  3. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen.
    Tip: Als je meerdere mensen uitnodigt, zorg er dan voor dat je hun e-mailadressen scheidt met een komma.
  4. Klik op de Rol kiezen-dropdown en selecteer de rol die je wilt toewijzen.
  5. Klik op Uitnodiging verzenden.
En nu?
Nadat je een uitnodiging hebt verzonden, kun je de naam van de persoon op de lijst zien met het label In behandeling. Ze kunnen het team accepteren en rechtstreeks lid worden van het team vanuit de e-mail die ze van Editor X hebben ontvangen.

Let op:
Wanneer je iemand uitnodigt voor je websiteteam, zijn bepaalde backoffice-rollen mogelijk niet beschikbaar in het dropdownmenu. Om mensen voor die rollen uit te nodigen, klik je onderaan op Rollen en machtigingen beheren.

Mensen uitnodigen voor je accountteam

Nodig mensen uit om lid te worden van je accountteam zodat ze op meerdere websites kunnen werken. Team-accountleden krijgen toegang tot alle websites in je account, zodat ze aan elk project kunnen beginnen en hun rol kunnen vervullen.

Om mensen uit te nodigen voor je accountteam:

1. Klik rechtsboven in Editor X op Uitnodigen.
  2. Klik bovenaan op Accountteam.
  3. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen.
    Tip: Als je meerdere mensen uitnodigt, zorg er dan voor dat je hun e-mailadressen scheidt met een komma.
  4. Klik op de Rol kiezen-dropdown en selecteer de rol die je wilt toewijzen.
  5. Klik op Uitnodiging verzenden.
En nu?
Nadat je een uitnodiging hebt verzonden, kun je de naam van de persoon op de lijst zien met het label In behandeling. Ze kunnen het team accepteren en rechtstreeks lid worden van het team vanuit de e-mail die ze van Editor X hebben ontvangen.

Let op:
Wanneer je iemand uitnodigt voor je accountteam, zijn bepaalde backoffice-rollen mogelijk niet beschikbaar in het dropdownmenu. Om mensen voor die rollen uit te nodigen, klik je onderaan op Team beheren.

Een uitnodiging opnieuw versturen

Je kunt iemand altijd nog een uitnodiging sturen als diegene de eerste e-mail nog niet heeft ontvangen. Of hun huidige uitnodiging nu geldig of verlopen is, stuur ze rechtstreeks vanuit Editor X een nieuwe.

Om een uitnodiging opnieuw te versturen:

1. Klik rechtsboven in Editor X op Uitnodigen.
  2. Klik op Site team / Accountteam.
  3. Wijs de betreffende persoon aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Uitnodiging opnieuw verzenden.

Website-/accountteam beheren

Wanneer je een nieuwe persoon uitnodigt voor het team, definieer je hun toegangsniveau door een vooraf gedefinieerde of aangepaste rol te kiezen.
Zie je een rol die ontbreekt of een bestaande rol die moet worden bijgewerkt? Of het nu je website of accountteam is, je hebt vanuit dit paneel toegang tot het dashboard en kunt je rollen creëren, bewerken en beheren.

Om je website-/accountteam te beheren:

1. Klik rechtsboven in Editor X op Uitnodigen.
  2. Klik op Site team / Accountteam.
  3. Klik linksonder op Rollen en machtigingen / Team beheren.