Editor X: Elementen en onderdelen vastzetten

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Wil je er zeker van zijn dat bezoekers geen belangrijke informatie missen? Met de vastgezette positie-instelling kun je je elementen en onderdelen op hun plaats vergrendelen. Dit betekent dat ze altijd toegankelijk zijn voor bezoekers die op en neer scrollen.

In dit artikel lees je hoe je:

Elementen vastzetten

Zet elementen vast op de container, het onderdeel of de pagina, zodat ze altijd binnen handbereik zijn voor websitebezoekers. Dit is een goed hulpmiddel om de zichtbaarheid van belangrijke inhoud en navigatie-elementen zoals je menu te vergroten.
Let op:
Het is niet mogelijk om uitgerekte elementen vast te zetten.

Om een element vast te zetten:

1. Selecteer het element dat je wilt vastzetten.
  2. Klik rechtsboven op het Inspector-pictogram.
  3. Klik op de dropdown onder Positietype en selecteer Vastgezet.
  4. Kies waar je het element wilt vastzetten met behulp van de dropdown naast Vastzetten aan:
    • Container: het element blijft op zijn plaats staan ten opzichte van de bovenliggende container.
    • Onderdeel: Het element blijft op zijn plaats terwijl bezoekers op en neer door het onderdeel scrollen.
    • Pagina: Het element blijft zichtbaar en blijft op zijn plaats terwijl bezoekers over de hele pagina op en neer scrollen.

Een screenshot van een stapel vastgezet op het parent-gedeelte

Onderdelen vastzetten

Zet een onderdeel vast op de pagina zodat het altijd beschikbaar is voor bezoekers als ze op en neer scrollen. Je kunt elk onderdeel dat aan de pagina grenst vastzetten, zoals de kop- of voettekst, of een verticaal onderdeel dat aan de linker- of rechterhoek grenst.
Let op:
Je kunt een onderdeel alleen vastzetten als het op alle breekpunten aan de pagina grenst. Op dezelfde manier kunnen Master-onderdelen worden vastgezet als ze overal aan de pagina grenzen.

Om een onderdeel vast te zetten:

1. Selecteer het onderdeel dat je wilt vastzetten.
  2. Klik rechtsboven op het Inspector-pictogram.
  3. Klik op de dropdown onder Positietype en selecteer Vastgezet.
Een vastgezet onderdeel overlapt standaard met het onderdeel eronder.
Een screenshot die laat zien waar je de vastgezette positie in kunt instellen