Bestellingen bewerken

Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor bestellingen van Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Klanten maken soms een fout bij het plaatsen van een bestelling of willen simpelweg een wijziging aanbrengen na het betalen. Om deze gevallen af te handelen, kun je bestellingen bewerken.
Let op:
Je kunt geen bestellingen bewerken die een webshopabonnement bevatten of bestellingen die al gedeeltelijk of volledig zijn terugbetaald.
In dit artikel lees je hoe je:

Bestelgegevens bewerken

Je kunt de items in een bestelling wijzigen nadat de bestelling is geplaatst. Je kunt bijvoorbeeld items toevoegen aan een uitverkoop, items verwijderen, prijzen bijwerken, de gegevens van een klant bijwerken, een korting toevoegen en meer.

Om de bestelgegevens te bewerken:

1. Ga naar je Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik op Meer acties.
  4. Selecteer Bestelling bewerken.
  5. Kies wat je wilt bewerken:

Klantgegevens bewerken

De gegevens van je klanten, zoals hun e-mailadres en verzendadres, verschijnen aan de rechterkant van de bestelling.
Screenshot van de klantgegevens in een bestelling
Je kunt de naam, het adres of het e-mailadres van je klant wijzigen. Als je extra velden aan de betaalpagina hebt toegevoegd, zoals contactpersoon, kunnen deze gegevens ook worden bewerkt.

Om klantgegevens te bewerken:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik rechtsboven op het Bewerken-pictogram.
  4. Kies een optie:
    • Wijzig het verzendadres:
      1. Selecteer Verzendadres bewerken.
      2. Bewerk de informatie.
      3. Klik op Opslaan.
    • Wijzig het e-mailadres:
      1. Selecteer E-mailadres bewerken.
      2. Voer een nieuw e-mailadres in.
      3. Klik op Bijwerken.
Tip:
Klik op de naam van de klant om alle interacties met je website te bekijken (zoals berichten, eerdere bestellingen) of klik op het Bericht-pictogramom contact met hen op te nemen.