E-mailmarketing: iOS 15-update en je campagnestatistieken

Leestijd 2 minuten
In 2021 bracht Apple iOS 15 uit, inclusief Mail Privacy Protection voor de Apple Mail-app. Deze functie heeft een aanzienlijke invloed op de statistieken van e-mailmarketingcampagnes. Lees meer over de iOS 15-release van Apple

Wijzigingen in geopende e-mailstatistieken

Wereldwijd wordt ongeveer 40% van de e-mails bekeken met Apple Mail op mobiele en desktopapparaten van Apple. Met iOS 15 ontvangen eigenaren van Apple-apparaten die de Apple Mail-app hebben ingesteld, een prompt om 'Bescherm e-mailactiviteit' of 'Bescherm e-mailactiviteit niet' te kiezen.
Een screenshot van Apple's iOS 15 Mail Privacy Protection-prompt.
Wanneer bezitters van een Apple-apparaat kiezen voor 'Mail-activiteit beschermen', downloadt de Apple Mail-app e-mails die worden ontvangen wanneer de app wordt geopend. Voor een marketing-e-mail wordt deze automatische download in de campagnestatistieken geteld als een e-mail die is geopend. Deze vals-positieve resultaten verhogen de volgende statistieken:
  • Geopende e-mail
  • Geopend
  • Ontvangers die je campagne hebben geopend
  • Ontvangers die je e-mailstatistieken niet hebben geopend
Een screenshot van de bezorgingsstatistieken van een e-mailcampagne.

Het succes van e-mailcampagnes volgen

Geopende statistieken geven geen goed beeld van het succes van een e-mailmarketingcampagne na de iOS 15-update.
Om het succes van je campagnes te volgen, kun je je klikstatistieken bekijken. In je klikpercentage zie je hoeveel ontvangers interesse hebben getoond door interactie te hebben met je e-mail. Je kun je contacten aanmoedigen om je e-mails te beantwoorden door een knop toe te voegen met een duidelijke Call To Action (CTA), zoals 'Winkel nu' of 'Bestel online'.