E-mailmarketing: Een campagne creëren in de Wix Owner-app

Leestijd 2 minuten
Maak een e-mailcampagne voor abonnees terwijl je onderweg bent met de Wix Owner-app . Pas je campagne aan met dezelfde elementen die je gebruikt bij het maken van een campagne op een desktop, inclusief het bijwerken van de achtergrond, afbeelding en tekst van de e-mail. Je kunt ook een testmail sturen om er zeker van te zijn dat de campagne er goed uitziet vanaf een mobiel apparaat.

Om een e-mailcampagne te maken in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Marketing op E-mailmarketing.
  4. Tik op een bestaand template om deze voor je campagne te kiezen of veeg door de opties en tik aan het einde op Begin vanaf nul.
  5. Pas de campagne aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Wijzig de achtergrondkleur:
      • Tik op Achtergrond om de achtergrondkleur van de e-mail bij te werken.
    • Pas de inhoud van de e-mail aan:
      1. Tik op het Toevoegen-pictogram.
      2. Kies een element om aan je e-mail toe te voegen. Om meer te lezen over de verschillende elementen klik je hier.
    • Bekijk een voorbeeld van je e-mail:
      • Tik op Voorbeeld en testen om te zien hoe je e-mail eruitziet op mobiel.
    • Stuur een testmail:
      1. Tik op Voorbeeld en testen.
      2. Tik rechtsboven op Test versturen.
      3. Voer onder Verzenden aan een e-mailadres in dat de testmail moet ontvangen.
      4. Tik rechtsboven op Verzenden.
  1. Wanneer je klaar bent met het maken van je campagne, tik je linksboven op Volgende.
  2. Kies hoe je je e-mail wilt publiceren:
    • Verzenden naar contacten: De campagne wordt verzonden naar specifieke ontvangers uit je contactenlijst.
      1. Tik op E-mail versturen.
      2. Tik naast Ontvangers op Toevoegen om contacten of e-mailadressen toe te voegen die de e-mailmarketingcampagne zullen ontvangen.
      3. (Optioneel): Bewerk de e-mailgegevens, zoals de onderwerpregel en Van-naam.
      4. Tik op Campagne versturen.
    • Publiceren op social media: Deel de e-mailcampagne op een social media-platform.
      1. Tik op Via social media.
      2. Tik op Nu delen.
      3. Kies een social media-app en volg de instructies om te delen op dat platform.
Let op:
Als je besluit dat je nog niet klaar bent om de campagne te verzenden, wordt deze automatisch opgeslagen op het Concepten-tabblad.