Doorgaan met het bijhouden van evenementen na een Facebook beleidsupdate

Leestijd 1 minuten
Facebook heeft wijzigingen aangekondigd in de tracking van Facebook (Pixel en Conversie API) die van invloed zijn op je site. Elk domein met een pixel of conversie-API moet nu worden geverifieerd door Facebook en kan in totaal slechts 8 conversie-evenementen bijhouden. Deze wijziging is het gevolg van de release van iOS14. Lees meer

Om door te gaan met het volgen van evenementen op Facebook-pixel of Conversie-API:

1. Verifieer je domein op Facebook: Dit is een verplichte stap. Het is belangrijk om je domein zo snel mogelijk te verifiëren en ervoor te zorgen dat wanneer Facebook de beleidswijzigingen doorvoert, je tracking niet wordt beïnvloed. Om je domein te verifiëren volg je de instructies hier.
  2. Kies de evenementen die je wilt bijhouden op Facebook: Nadat je je domein hebt geverifieerd moet je de 8 evenementen kiezen die worden gebruikt voor tracking van de conversie. Als je geen evenementen selecteert wijst Facebook de evenementen automatisch toe. Leer hoe
Let op:
De Conversie-API (CAPI) van Facebook is ook onderhevig aan wijzigingen in iOS14, het is geen oplossing om aan het nieuwe beleid te voldoen.