De zoekbalk van je website aanpassen

Leestijd 5 minuten
Met Wix Site Search kunnen bezoekers naar alles op je website zoeken. Deze app wordt geleverd met een volledig aanpasbare zoekbalk, zodat je het uiterlijk en de functionaliteit ervan kunt aanpassen aan jouw behoeften.
Een screenshot met de Wix Site Search-balk op een live website.
Tip:
Je kunt ook de pagina met zoekresultaten aanpassen waar de resultaten worden weergegeven.
In dit artikel lees je hoe je:

De instellingen van de zoekbalk aanpassen

Pas je zoekbalk aan door de placeholder-tekst te bewerken (de initiële tekst die wordt weergegeven voordat bezoekers beginnen te typen) en de responsiviteit te verfijnen om te bepalen of resultaten worden weergegeven terwijl de bezoeker typt of pas nadat hij of zij klaar is.

Om de instellingen van je zoekbalk aan te passen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik op de zoekbalk in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  1. Bewerk de placeholder-tekst die verschijnt als de zoekbalk leeg is.
Let op:
Deze tekst verdwijnt wanneer je bezoeker in de zoekbalk begint te typen.
  1. Bewerk de instellingen voor Resultaatsuggesties:
    • Toon resultaatsuggesties zodra een gebruiker typt: Schakel resultaatsuggesties in of uit. Indien ingeschakeld, worden resultaatsuggesties weergegeven terwijl de bezoeker aan het typen is.
    • Toon trending items voordat een gebruiker typt: Schakel het weergeven van items die trending zijn voordat een gebruiker begint te typen in of uit.
      Let op: Het inschakelen van trending items is alleen mogelijk als resultaatsuggesties ook zijn ingeschakeld.

De indeling van de zoekbalk wijzigen

Pas de uitlijning, marges en algehele structuur van je zoekbalk aan om deze beter te integreren met het ontwerp van je website.

Om de indeling van je zoekbalk te wijzigen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik op de zoekbalk in je Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram.
  1. Kies een indelingsoptie (met of zonder knop).
  2. Pas de uitlijning, afstand en opvulling van je pictogrammen en tekst aan.
Let op:
De beschikbare indelingsopties (uitlijning, afstand en opvulling) verschillen afhankelijk van de indeling die je in stap 3 hebt gekozen.

Het ontwerp van de zoekbalk aanpassen

Je kunt het ontwerp van je zoekbalk aanpassen voor elk van de volgende statussen:
  • Normaal: Wanneer je balk niet in gebruik is.
  • Aanwijzen: Wanneer bezoekers de balk aanwijzen.
  • Focus: Wanneer bezoekers op de balk hebben geklikt.

Om het ontwerp van je zoekbalk aan te passen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik op de zoekbalk in je Editor.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram .
  1. Selecteer een vooraf ingesteld ontwerp.
  2. Klik op Ontwerp aanpassen om het verder te ontwerpen.
    1. Klik op een tabblad om te kiezen welke toestand je wilt aanpassen: Standaard, Aanwijzen of Focus.
    2. Pas de kleuren, randen, hoeken, schaduwen en tekst aan voor elk van de beschikbare statussen.
Wijzig de positie van je zoekbalk:
Om je zoekbalk te verplaatsen, klik en sleep je deze naar de kop- of voettekst van je website.