Wix Apps: De PDF Viewer-app toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
De PDF Viewer-app is een tool waarmee je PDF-documenten op je website kunt uploaden, bekijken en delen. Met deze app kun je PDF's op elke pagina van je website embedden, zodat bezoekers gemakkelijk belangrijke informatie kunnen openen en lezen, zoals producthandleidingen, brochures en meer.
Een screenshot met een PDF-bestand dat op een websitepagina wordt weergegeven.

Stap 1 | Voeg de PDF Viewer-app toe aan je website

Voeg de PDF Viewer-app gratis toe aan je website vanuit de Wix Appmarkt.

Om de app toe te voegen:

Wix Editor
Studio Editor

1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Zoek naar de PDF Viewer-app in de zoekbalk.
  3. Klik op Toevoegen aan website
Tip:
Je kunt de app knippen en plakken om hem naar een andere pagina op je website te verplaatsen.

Stap 2 | Upload een PDF naar de app

Nadat je de PDF Viewer-app hebt toegevoegd, kun je de PDF die je op je website wilt weergeven naar de app uploaden.

Om een PDF te uploaden:

1. Klik in je Editor op de app.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Start-tabblad op Upload PDF.
Een screenshot met de optie om een PDF te uploaden.
  1. Selecteer een bestand uit je Media Manager of klik op Media uploaden om een nieuw bestand te uploaden.
    Let op: Bestanden moeten in PDF-formaat zijn.
  2. Klik op Toevoegen aan pagina.

Stap 3 | Pas de indeling en weergave van de app aan

Met de PDF Viewer-app kun je kiezen hoe je je document wilt weergeven. Je kunt het weergeven als een volledige pagina of klikbare thumbnail, de titel van het bestand weergeven of verbergen, en het lettertype en de kleur van de titel aanpassen.

Om de app aan te passen:

1. Klik in je Editor op de PDF Viewer-app.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indelingen-tabblad.
  4. Selecteer een indeling voor je document:
    • Volledige pagina: Je PDF wordt weergegeven als een volledige pagina. Kies welke pagina als eerste wordt weergegeven onder Welke pagina eerst tonen?
    • Thumbnail: je PDF wordt weergegeven als een thumbnail. Als je op de thumbnail klikt, wordt het document geopend in een nieuw tabblad in je browser.
Een screenshot met de optie om een indeling voor je document te selecteren.
  1. Klik op het Weergave-tabblad en pas de weergaveopties van de app aan. Je kunt verschillende opties selecteren, afhankelijk van of je in de vorige stap voor Volledige pagina of Thumbnail hebt gekozen.

Stap 4 | Pas de instellingen van de app aan

De laatste stap is het aanpassen van de instellingen van de PDF Viewer-app. Je kunt ervoor kiezen om bezoekers je bestand te laten downloaden of afdrukken en de links in je bestand klikbaar te maken.

Om de instellingen aan te passen:

1. Klik in je Editor op de PDF Viewer-app.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad om opties voor downloaden, afdrukken en links aan te passen.
    • Bestand is te downloaden: Schakel dit in om bezoekers je PDF te laten downloaden.
    • Bestand is te printen: Schakel dit in om bezoekers je PDF te laten afdrukken.
    • Links zijn klikbaar: Schakel deze optie in om links in je PDF klikbaar te maken. Links openen in een nieuw tabblad.
Een screenshot met de optie om de app-instellingen aan te passen.
  1. Bewaar of publiceer je website.
Belangrijk:
Met de Volledige weergave-optie kan het PDF-bestand via een directe link met iedereen worden gedeeld. Dit maakt het bestand kwetsbaar op het gebied van privacy. Zelfs als het bestand op een met een wachtwoord beveiligde pagina staat, kan het bestand nog steeds worden gedeeld. Je kunt echter nog steeds de toegang tot je bestand beperken. Bekijk hoe