Controleren of je 301-omleidingen correct zijn ingesteld

Leestijd 2 minuten
Om te testen of je jouw 301-omleiding correct hebt ingesteld, typ je de aangepaste URL in de adresbalk van je browser.
Als alles correct is ingesteld, wordt je doorgestuurd naar de gedefinieerde bestemmingspagina.
Zorg ervoor dat je domein correct is gekoppeld aan Wix, anders werkt de 301-omleiding niet correct.

Over omleidingslussen

Er vindt een omleidingslus plaats wanneer je een omleiding maakt voor een URL die teruggaat naar een URL waarvoor je al eerder een omleiding hebt ingesteld. Dit zorgt voor een constante lus waarin de twee omleidingen met elkaar concurreren in een nooit eindigende cyclus.
Laten we bijvoorbeeld zeggen dat URL-slug van je website oorspronkelijk '/over' was. Je wijzigt de slug van de pagina vervolgens in '/over-ons' en stelt een omleiding in voor de URL.
In een later stadium besluit je om de URL-slug van de pagina weer te wijzigen in '/over' en probeer je een nieuwe omleiding te maken van '/over-ons' naar '/over'.
Dit zou een lus creëren naar de oorspronkelijke URL waarvoor je al een omleiding had gemaakt.

• De tweede omleiding zou de URL-omleidingsmanager vertellen om om te leiden van '/over-ons' naar '/over'.
  • De eerste omleiding zou de URL-omleidingsmanager vertellen om opnieuw om te leiden van '/over' naar '/over-ons'.

Om deze reden zie je een foutmelding als je de tweede omleiding probeert aan te maken.
In deze situatie is het niet nodig om een nieuwe omleiding te maken. In plaats daarvan moet je de oorspronkelijke omleiding verwijderen, aangezien de URL van je pagina nu is wat deze oorspronkelijk was.
Als je toch een nieuwe omleiding wilt maken, moet je een andere URL invoeren om naar om te leiden.

Krijg hulp bij je SEO van een professional.
Huur een expert in
Tip:
Je kunt je domeinverbinding controleren met de Wix Domeinassistent.