Contacten exporteren van een externe e-mailhost

Leestijd 5 minuten

Het volgende artikel is bedoeld om je stap voor stap door het proces te leiden van het exporteren van contacten (in CSV-indeling) vanaf een externe e-mailhost en het voorbereiden van het bestand voor import naar je Wix-account.

Lees hoe je contacten exporteert:

Exporteer je contacten vanuit Gmail

Met Gmail kun je gemakkelijk al je contacten in één keer exporteren. Je krijgt een CSV-bestand dat je kunt uploaden naar je lijst met contactpersonen.

Om contacten te exporteren uit Gmail:

1. Meld je aan bij je Gmail-account.
  2. Klik linksboven op de pagina op Gmail.
  3. Klik op Contacten.

4. Klik in het linker menu op Exporteren.

5. Selecteer welke contacten je wilt exporteren.
    Let op: Je kunt alle contacten of een specifieke contactgroep selecteren.
  6. Selecteer Google CSV onder Welke exportindeling?.
  7. Klik op Exporteren.

8. Selecteer een locatie om het bestand op je computer op te slaan.
  9. Klik op Opslaan.

Exporteer je contacten vanuit Outlook

Vanuit Outlook kun je je volledige lijst met contactpersonen of specifieke mappen exporteren.

Contacten exporteren vanuit Outlook:

1. Open Outlook op je computer.
  2. Klik op Bestand.

3. Klik op Opties.

4. Klik op Geavanceerd in het linker menu.

5. Klik op Exporteren.

6. Klik op Exporteren naar bestand.
  7. Klik op Volgende.

8. Klik op Door komma's gescheiden waarden
  9. Klik op Volgende.

10. Selecteer de contactmap die je wilt exporteren.
  11. Klik op Volgende.

12. Klik op Bladeren om een bestemmingsmap te selecteren.

13. Selecteer een map.
  14. Voer een naam in voor het bestand.
  15. Klik op OK.

16. Klik op Volgende.
  17. Klik op Finish.

Exporteer je contacten vanuit een andere mailinghost

Als de CSV-bestandsindeling van je e-mailserviceprovider verschilt van de Gmail- of Outlook-indeling (diensten zoals Nimble, Mailchimp), kopieer dan de contacten van het geëxporteerde CSV-bestand naar het Wix CSV-sjabloon. Vervolgens importeer je het nieuwe bestand naar je lijst met contactpersonen.

Het CSV-bestand voorbereiden voor importeren naar Wix

Na het exporteren van je contacten uit Gmail, Outlook of een andere mailinghost, zou het CSV-bestand gereed moeten zijn om te importeren naar je Wix contacten. Het is niet nodig om de inhoud van het bestand te openen of te wijzigen.
Als je de contactgegevens moet bewerken voordat je deze importeert, noteer dan het volgende:
  • Je kunt het CSV-bestand bekijken en bewerken in MS Excel.
  • Wanneer je het CSV-bestand importeert naar Wix, zorg er dan voor dat je voor elke contactpersoon ten minste één deel van de contactgegevens hebt.
  • Om specifieke contactpersonen uit je CSV-bestand te importeren, bijvoorbeeld een specifieke contactgroep, kun je de contactrijen die je niet wilt uit het CSV-bestand verwijderen, het bestand opslaan en vervolgens het gewijzigde bestand importeren in Wix.
  • Je kunt dit ook doen voor typen contactgegevens. Als je bijvoorbeeld de thuisadressen van contactpersonen niet wilt importeren, kun je die specifieke kolom uit het CSV-bestand verwijderen voordat je deze importeert.
Let op:
Voor meer informatie over het importeren van je CSV-bestand naar Wix, klik hier