Een Meta Pixel en de Conversions API aan je Wix-website koppelen

Leestijd 5 minuten
Met de Meta Pixel en CAPI-integratie kun je je website automatisch koppelen aan je Meta Business-account, je Meta Pixel en de nieuwe Meta Conversions API (CAPI).
Zie je Meta Pixel en CAPI niet op je dashboard?
Als je eerder je Meta Pixel hebt gekoppeld en Meta Pixel en CAPI wilt proberen, moet je je Meta Pixel verwijderen, de pagina vernieuwen en opnieuw koppelen aan Meta Pixel en CAPI.

Over Meta Pixel en CAPI

Met de Meta Pixel en CAPI-integratie kun je conversieratio's volgen en het succes van je Facebook-campagnes meten.
Met een Meta Pixel kun je browsergebeurtenissen op je website volgen zoals productweergaven, aankopen en formulierinzendingen. Je kunt ook je advertenties optimaliseren om producten te promoten die bezoekers eerder hebben bekeken, gezocht of toegevoegd aan hun winkelwagen.
De Conversions API kan je meer controle geven over de gegevens die je deelt. Je kunt meer klantacties meten, zoals gebruikersscores en leadscores, en meer inzicht krijgen in het traject van je klant. Lees meer
Belangrijk:

Een website koppelen aan Meta Pixel en CAPI

Je kunt je website koppelen aan de Meta Pixel en CAPI-integratie in Marketing integraties op het dashboard van je website.
Belangrijk:
Voordat je je website kunt verbinden, moet je je domein verifiëren op Facebook.

Om je website te koppelen:

1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Meta Pixel en CAPI op Koppelen.
  3. Klik op Verbinden met Facebook.
  4. (Indien nodig) Kies je profiel in de pop-up en log in.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Volgende om de benodigde machtigingen te verlenen aan Wix Marketing Tools.
  1. Klik op Volgende.
  2. Klik op Volgende bij Wat mag Wix Marketing Tools doen?-pagina.
  3. Klik op Klaar.
Zodra je verbinding hebt gemaakt en je Meta Pixel aan je Wix-website hebt toegevoegd, zou je gegevens in je Facebook-bedrijfsmanager moeten zien. Als je geen gegevens ziet of als de gegevens onjuist zijn, kun je onze stappen voor probleemoplossing proberen
Tip:
Voor geavanceerde functies zoals betaalde campagnes en aangepaste evenementen moet je je domein verifiëren bij Facebook.

Een website loskoppelen van Meta Pixel en CAPI

Je kunt je website loskoppelen van de Meta Pixel en CAPI-integratie in Marketing-integraties op het dashboard van je website.
Belangrijk:
Als je de integratie via Facebook loskoppelt, kunnen er nog steeds evenementen worden verzonden en krijg je mogelijk problemen met het loskoppelen van de integratie vanuit het dashboard van je website.

Om de koppeling aan je website te verbreken:

1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Meta Pixel en CAPI op Bekijken.
  3. Klik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer Verwijderen.
  1. Klik in de pop-up op Ontkoppelen.

Veelgestelde vragen

Let op:
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe serviceprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de serviceprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
  • Als je website een cookiebanner gebruikt, verzamelt de Meta Pixel alleen gegevens nadat een bezoeker toestemming heeft gegeven en het gebruik van de relevante cookies goedkeurt. Lees meer