CMS: Een verzameling verwijderen

Leestijd 4 minuten
Verwijder onnodige CMS-verzamelingen. We raden aan ervoor te zorgen dat de verzameling niet is gekoppeld aan pagina's of elementen op je website voordat je het verwijdert.

Een verzameling in het CMS verwijderen

Je kunt verzamelingen die je niet meer nodig hebt op elk moment verwijderen. Als de verzameling die je verwijdert is gekoppeld aan pagina- of website-elementen, zullen ze worden losgekoppeld wanneer je ze verwijdert.
Voordat je een verzameling verwijdert:

Om een verzameling te verwijderen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik bij de betreffende verzameling op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verzameling verwijderen
  1. Klik op Ja, verzameling verwijderen om te bevestigen dat je de verzameling wilt verwijderen.
  2. Klik op Verwijderen.

Gevolgen van het verwijderen van gekoppelde verzamelingen

Bekijk de onderstaande tabel om erachter te komen wat er gebeurt als je een verzameling verwijdert die gekoppeld was aan je websitepagina's of -elementen.
Als de verzameling was gekoppeld aan een:
Dit gebeurt in je Editor:
Dit gebeurt op je gepubliceerde website:
Dynamische dataset
Alle koppelingen worden verwijderd. Het dynamische datasetpaneel is leeg.
Er wordt een 500-foutpagina weergegeven.
Reguliere dataset
Alle koppelingen worden verwijderd. In het instellingenpaneel van de dataset wordt de naam van de verwijderde verzameling weergegeven met een waarschuwingsteken.
De pagina toont elementen met hun standaardinhoud (bijvoorbeeld standaardtekst in tekstelementen).
Pagina-element
De gekoppelde pagina-elementen worden losgekoppeld.
De gekoppelde pagina-elementen worden losgekoppeld.
De statische waarde van het element wordt weergegeven. Gebruikersinvoerelementen blijven functioneel, maar geven een fout weer bij het indienen.
Tabel, galerij of repeater
De verbinding met het gekoppelde element wordt verbroken.
Repeaters en galerijen verdwijnen volledig van de pagina. Tabellen worden leeg weergegeven.
Gebruikt in een datasetfilter (op verwijzingsveld of op dataset)
Het datasetfilter is verwijderd omdat geen items overeenkomen met de filterinstellingen.
N.v.t.

Gekoppeld aan de labels en waarden in een dropdown-element
De labels en waarden die worden vermeld in het 'Vervolgkeuzelijst beheren'-paneel verschijnen in plaats van verzamelingsitems. Als er geen worden vermeld, wordt de vervolgkeuzelijst niet geopend wanneer erop wordt geklikt.
Hetzelfde als in de Editor.
Gebruikt in een verwijzingsveld in een andere verzameling
De verwijzing is verbroken en alle items in het CMS geven een fout weer.
Alle elementen die zijn gekoppeld aan velden in de verzameling waarnaar wordt verwezen, geven niet langer inhoud weer.
Gekoppeld aan een pagina-element als verwijzingsveld
De pagina-elementen zijn losgekoppeld. Het Koppelen-paneel toont de naam van de verwijderde verzameling met een waarschuwingsteken of vraagt je om een verzameling aan te maken als je die nog niet hebt.
De statische waarde van het element wordt weergegeven. Gebruikersinvoerelementen blijven functioneel, maar geven een fout weer bij het indienen.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden over het verwijderen van verzamelingen.