Bibliotheekmachtigingen beheren in de File Share-app

Leestijd 3 minuten
Met de File Share-app kun je een bibliotheek voor het delen van bestanden maken waarin mensen ideeën kunnen uitwisselen en samen aan projecten kunnen werken.
Je kunt machtigingen aanpassen zodat elke persoon die interactie heeft met je website het juiste toegangsniveau heeft om acties in je bestandsbibliotheek uit te voeren.
Dit artikel richt zich op bibliotheekmachtigingen. Lees meer over File Share mapmachtigingen.
Lees in dit artikel meer over:

Typen machtigingen in de File Share-app

Er zijn drie verschillende soorten machtigingen die je kunt instellen in de File Share-app:
  • Weergeven: Geeft de gebruiker de mogelijkheid om alle bestanden en mappen in je bibliotheek te openen, bekijken en downloaden
  • Uploaden: Geeft gebruikers de mogelijkheid om nieuwe bestanden toe te voegen aan de hoofdmap en gerelateerde mappen, en om bestanden te bekijken en te downloaden
  • Beheren: Geeft gebruikers de mogelijkheid om nieuwe bestanden en mappen toe te voegen, mappen te beheren en toestemming te geven aan anderen om toegang tot de map te krijgen
Tips:
  • Als je wilt dat slechts enkele websiteleden acties kunnen uitvoeren, kun je een nieuwe aangepaste rol creëren. Je kunt bijvoorbeeld de rol 'Leraar' maken, zodat docenten wel mappen kunnen maken, maar leerlingen niet.
  • Je kunt de machtigingen voor elke afzonderlijke map instellen en het toegangsniveau kiezen dat aan een bepaald lid, groep of abonnement wordt gegeven. Lees meer

Bibliotheekmachtigingen instellen voor je gebruikers

Je kunt bibliotheekmachtigingen voor je gebruikers instellen in de Editor van je website.

Om machtigingen in te stellen:

1. Selecteer de File Share-app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op Bibliotheek machtigingen
  5. Klik op de Items bekijken en downloaden door- dropdown om weergave- en downloadmachtigingen voor je bibliotheek in te stellen:
    • Alle leden: Leden met een openbaar profiel die zijn ingelogd op je website kunnen bestanden bekijken en downloaden.
    • Websitebezoekers: Iedereen die je website bezoekt kan bestanden bekijken en downloaden.
  6. Klik onder Wie kan bestanden uploaden? op het Bewerken-pictogram om te selecteren wie uploadrechten heeft.
  7. Vink het selectievakje aan naast alle rollen die je wilt toestaan om bestanden te uploaden.
    Tip: Als je een gepersonaliseerde rol wilt maken, klik je op +Nieuwe maken. Lees meer
  8. Klik op Toepassen.
  9. Klik onder Wie kan de bibliotheek beheren? op het Bewerken-pictogram om te selecteren wie beheerdersrechten heeft.
  10. Schakel het selectievakje in naast alle rollen die je wilt toestaan om bestanden te beheren.
  11. Klik op Toepassen.
  12. Klik op Opslaan.

Andere gebruikers beheerdersrechten geven

Beheerders kunnen alle mogelijke acties in je bibliotheek uitvoeren. Wanneer je iemand een website-medewerker maakt, kunnen ze je website ook bewerken en beheren, maar de website niet verwijderen, het domein van de website beheren en meer.