Aangepaste velden beheren in je contactenlijst

Leestijd 2 minuten
Voeg aangepaste velden toe aan je contactenlijst om aanvullende informatie over je contacten op te slaan. Aangepaste velden kunnen tekst, getallen, data of URL's zijn en kunnen elke gewenste naam hebben.

Lees hoe je:

Een aangepast veld toevoegen

De velden die je aanmaakt worden automatisch toegevoegd aan al je contacten, maar je hoeft ze niet in te vullen als ze niet relevant zijn.

Om een aangepast veld toe te voegen:

1. Klik op + Nieuw veld toevoegen.
  2. Klik op het Veldtype-drop-down menu en selecteer het type:
    • Tekst (bijv. lievelingskleur)
    • Getal (bijv. aantal kinderen)
    • Datum (bijv. geboortedatum
    • URL (bijv. link naar Facebook-profiel)
  3. Voer de naam van het veld in het Veldnaam-vak in.
  4. Klik op Toevoegen.
  5. Klik op Klaar.

Aangepaste velden beheren

Vanaf hier kun je ook je aangepaste velden verwijderen of hernoemen. De wijziging wordt toegepast op al je contacten. Als je een veld verwijdert, worden de gegevens die in dat veld zijn verzameld ook verwijderd.

Om een aangepast veld te verwijderen:

1. Wijs het veld dat je wilt verwijderen aan en klik op het Verwijder-pictogram
    .
  2. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
  3. Klik op Gereed

Om de naam van een aangepast veld te wijzigen:

1. Wijs het veld dat je wilt hernoemen aan en klik op het Bewerk-pictogram
    .
  2. Bewerk de naam van het veld en klik op het vinkje om op te slaan.
  3. Klik op Klaar.