Aan privacyregelgeving voor het opvragen of verwijderen van bezoekersgegevens voldoen in Velo by Wix

Leestijd 2 minuten
In overeenstemming met zowel de CCPA als de AVG kunnen je websitebezoekers een kopie opvragen van hun gegevens die je website heeft verzameld. Ze kunnen je ook vragen om hun gegevens permanent te verwijderen.
Het is belangrijk te onthouden dat gegevens die je op je website verzamelt, zowel in je optionele Sandbox als in Live-verzamelingen kunnen voorkomen. De volgende instructies gelden voor beide verzamelingen en gaan ervan uit dat je verzameling een veld bevat dat de gegevens die je van een websitebezoeker verzamelt uniek identificeert.

Bezoekers een kopie sturen van hun Sandbox of Live-verzamelingen

1. Gebruik in het CMS de filtermenu-optie om de gegevens in je verzameling te filteren, op basis van de unieke identifier voor je bezoeker.
  1. Klik op Importeren/Exporteren en selecteer Gefilterde gegevens exporteren.
  1. De gefilterde gegevens van je verzameling worden geëxporteerd naar een CSV-bestand met dezelfde naam als je verzameling en worden opgeslagen op de standaardlocatie van je browser. Stuur de bezoeker het geëxporteerde bestand.

Bezoekersgegevens uit je Sandbox of Live-verzamelingen verwijderen

1. Gebruik in het CMS de filtermenu-optie om de gegevens in je verzameling te filteren, op basis van de unieke identifier voor je bezoeker.
  1. Om meerdere items te selecteren, houd je de Ctrl-toets ingedrukt en klik je op elke rij, of je klikt en sleept om meerdere rijen te selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een van de nummers van de geselecteerde rij en selecteer Verwijderen in het menu.