Wix Video: Een YouTube-playlist toevoegen

Leestijd 2 minuten
Voeg een YouTube-playlist toe aan je website zodat bezoekers door je video's kunnen bladeren. Als je bijvoorbeeld een personal trainer bent, kun je een reeks fitnessvideo's weergeven om je publiek te motiveren.
Om je afspeellijst toe te voegen, kopieer je eerst je URL van YouTube. Plak vervolgens de URL in Wix Video.
Let op:
YouTube-video's die als privé zijn ingesteld, worden niet ondersteund en worden mogelijk niet correct weergegeven in Wix Video. Zorg ervoor dat de video's die je wilt toevoegen zijn ingesteld op 'openbaar'.

Stap 1 | Vind je playlist-URL op YouTube

Ga naar YouTube en zoek de afspeellijst die je aan je website wilt toevoegen. Kopieer de playlist-URL. Je kunt elke openbare YouTube-playlist kiezen, zolang deze 50 video's of minder bevat.

Om je playlist-URL te vinden op YouTube:

1. Ga naar YouTube.com en ga naar het relevante YouTube-profiel.
  2. Klik op het Playlists-tabblad.
  3. Klik onder de betreffende playlist op Volledige playlist weergeven.
Een screenshot van de optie Volledige afspeellijst bekijken.
  1. Kopieer de playlist-URL bovenaan de pagina.
    Let op: Zorg ervoor dat je de volledige playlist-URL kopieert en niet een afzonderlijke video-URL.
Een screenshot van een YouTube-playlist-URL

Stap 2 | Maak een nieuw kanaal en plak de playlist-URL

Nadat je de URL van je playlist hebt gekopieerd, maak je een nieuwe YouTube-feed. Plak vervolgens de URL van je playlist in Wix Video. Zodra je verbinding hebt gemaakt, kunnen bezoekers de afspeellijst op je website bekijken.

Om een kanaal te maken en de playlist-URL te plakken:

1. Ga naar Kanalen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Nieuw kanaal-dropdown.
  3. Selecteer YouTube-feed.
Een screenshot van de Nieuw kanaal-dropdown met YouTube-feed.
  1. Plak de URL van je YouTube-playlist in het daarvoor bestemde veld.
  2. Klik op Koppelen.
Bezoekers van je website kunnen je playlist nu bekijken en doorbladeren.
Let op:
Het kan enkele uren duren voordat je embedded YouTube-playlist op Wix is gesynchroniseerd met de nieuwste uploads op je YouTube-kanaal.