Wix Studio: Offertes maken en beheren

Leestijd 6 minuten
Maak professionele offertes voor je diensten, geef een overzicht van kosten, btw, kortingen en belangrijke opmerkingen of voorwaarden en stuur ze naar potentiële of bestaande klanten. Zodra je klant de offerte accepteert, kun je er een factuur van maken en betaald worden. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch facturen te genereren wanneer offertes worden geaccepteerd.
Een screenshotvoorbeeld van een offerte die naar een klant is verzonden.
Let op:
Deze functie is beschikbaar voor specialisten die deel uitmaken van de Wix Marketplace.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je Wix Studio-werkruimte is gekoppeld aan een betaalmethode, zodat je online betaald kunt worden. Om een betaalmethode in te stellen, ga je naar Facturen in je Wix Studio-werkruimte, klik je rechtsboven op Meer acties en klik je op Betalingen ontvangen.
In dit artikel lees je meer over:

Een offerte maken

Maak professionele offertes voor je diensten en geef een overzicht van de kosten, eventuele belastingen en kortingen, en voeg belangrijke opmerkingen of voorwaarden toe. Controleer je offerte en de inhoud van de e-mail voordat je deze naar je klant stuurt.

Om een offerte te maken:

1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Offertes-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op + Nieuwe offerte.
  4. Voer de gegevens van de offerte in:
    • Titel: Geef een titel voor deze offerte.
    • Klant: Kies een klant om deze offerte naar toe te sturen.
    • Vervaldatum: Selecteer de datum waarop deze offerte verloopt.
    • Betaalvoorwaarden: Selecteer de betaalvoorwaarden voor deze offerte (Te betalen Direct na ontvangst / Binnen 15 dagen / Binnen 30 dagen / Binnen 60 dagen of stel aangepaste voorwaarden in).
Een screenshot van het invoeren van de offertegegevens, inclusief titel, vervaldatum van de klant en betalingsvoorwaarden.
  1. Voer de gegevens van de offerte in:
    • Product of dienst: Selecteer een product of dienst om aan de offerte toe te voegen.
      Tip: Selecteer + Item toevoegen om een offerte voor een nieuw item te maken. Voer vervolgens de gegevens in en klik op Opslaan.
    • (Optioneel) Beschrijving: Voer een beschrijving in voor het product of de dienst.
    • Prijs: Voer een prijs in voor het product of de dienst.
    • Aantal: Voer de hoeveelheid van het product of de dienst in.
    • (Optioneel) Btw 1 / Btw 2: Voeg een of twee belastingtarieven toe aan de offerte.
    • (Optioneel) + Item toevoegen: Voeg extra diensten toe aan de offerte.
    • (Optioneel) Korting: Pas een kortingspercentage toe op het totale bedrag.
Een screenshot van het toevoegen van je offertegegevens en het selecteren van een product of dienst.
  1. Voer aanvullende informatie in voor de offerte:
    • Opmerkingen: Voer eventuele opmerkingen in waarvan je wilt dat je klant hiervan op de hoogte is.
    • Voorwaarden: Voer eventuele voorwaarden in die van toepassing zijn op deze offerte.
      Let op: Deze velden verschijnen onderaan je offerte.
  2. Sla je offerte op of verstuur deze:
    1. Opslaan: Klik op Opslaan als concept om de offerte op te slaan.
    2. Verzenden: Klik op Volgende om een voorbeeld van de offerte te bekijken. Klik vervolgens op Verzenden om de inhoud van de e-mail die je klant ontvangt te bekijken. Klik nogmaals op Verzenden om de offerte naar je klant te sturen.
Een screenshot van het bewerken van de inhoud van de offerte-e-mail voordat deze naar je klant wordt verzonden.

Een offerte omzetten naar een factuur

Zodra je klant de offerte accepteert, kun je deze omzetten in een factuur en online betaald worden. Alle informatie van de offerte wordt automatisch opgenomen in de factuur. Zodra een offerte is geconverteerd naar een factuur, verschijnt deze op het Facturen-tabblad waar je deze kunt beheren en volgen.

Je kunt ervoor kiezen om al je offertes automatisch om te zetten in facturen wanneer ze door klanten worden geaccepteerd, of je kunt ze handmatig omzetten.

Offertes automatisch omzetten naar facturen

Standaard worden offertes niet automatisch omgezet naar facturen wanneer ze worden geaccepteerd. Je kunt ervoor kiezen om alle offertes automatisch om te zetten in facturen wanneer ze door klanten worden geaccepteerd.
  1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Offertes-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties en kies Instellingen bijwerken.
  4. Klik op het Offertes-tabblad.
  5. Schakel Geaccepteerde offertes omzetten in.
Een screenshot van de schakelaar voor het omzetten van offertes naar facturen in de factuurinstellingen.

Handmatig offertes omzetten naar facturen

Je kunt je offertes ook handmatig omzetten naar facturen zodra ze door je klanten zijn geaccepteerd.
  1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Offertes-tabblad.
  3. Klik naast de offerte die je wilt omzetten op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Omzetten naar factuur.
  5. Klik op Omzetten om te bevestigen.
Een screenshot van het klikken op een offerte die is geaccepteerd om deze naar een factuur te converteren.

Offertes beheren

Beheer al je offertes op één plek. Krijg een snel overzicht van je offertes, inclusief hoeveel er zijn verzonden, geaccepteerd, gefactureerd en verlopen. Voer verschillende acties uit, zoals een offerte opnieuw verzenden, deze als geaccepteerd markeren, opslaan als PDF-bestand, converteren naar een factuur en meer. Gebruik het filter of de zoekbalk om specifieke offertes snel te vinden.
Een screenshot van het Offertes-tabblad in Wix Studio.
Tip:
Het overzicht toont offertes van de laatste 30 dagen. Klik rechtsboven op de dropdown om deze periode te wijzigen.

Om je offertes te beheren:

1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Offertes-tabblad.
  3. Klik naast de betreffende offerte op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer een actie, zoals bewerken, delen, afdrukken, enzovoort.
Let op:
Afhankelijk van de status van de offerte zijn er verschillende acties mogelijk. Offertes die al door klanten zijn geaccepteerd, kunnen bijvoorbeeld niet worden bewerkt.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over offertes in Wix Studio.