Wix Help

Je kunt een Wix Studio-werkruimte verwijderen als je deze niet meer nodig hebt. Het verwijderen van een werkruimte is permanent en verwijdert alle projecten, instellingen en gegevens in die werkruimte. Als dit de enige werkruimte is waartoe je behoort, wordt je Wix-account ook gesloten als je deze verwijdert.

Let op:

Alleen werkruimte-eigenaren kunnen een werkruimte verwijderen.


Stap 1 | Annuleer je Premiumabonnementen of zet ze over

Voordat je je werkruimte verwijdert, moet je automatische verlenging uitschakelen of alle eraan gekoppelde Premiumpakketten, abonnementen of domeinen overzetten. Je hoeft niet te wachten tot ze verlopen.

Klik op de relevante optie hieronder om meer te lezen.


Stap 2 | Verwijder eventuele extra domeinen uit je werkruimte

Als je een domein bij Wix hebt gekocht, moet je het annuleren of overzetten (zoals beschreven in stap 1 ). Als je een extern domein hebt gekoppeld, volg je de onderstaande stappen om het te verwijderen.

Om een domein uit je werkruimte te verwijderen:

  1. Ga naar Domeinen in je werkruimte.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram Domain Actions icon.
  3. Klik op Verwijderen van Wix. 

Stap 3 | Je websites naar de prullenbak verplaatsen of ze overzetten

Kies dan in deze werkruimte wat er gebeurt met de websites waarvan je de eigenaar bent. Verplaats elke website naar de prullenbak of zet deze over naar een ander Wix-account om deze actief te houden.

Om je websites naar de prullenbak te verplaatsen:

  1. Ga naar Websites in je werkruimte.
  2. Klik op het Meer acties -pictogram . More Actions icon naast de betreffende website.
  3. Klik op In prullenbak.
  4. Klik op Verplaatsen om te bevestigen.
  5. Herhaal dit voor alle resterende websites in deze werkruimte.
Een screenshot van klikken op het Meer acties-pictogram en vervolgens op verplaatsen naar prullenbak.

Stap 4 | Verwijder je werkruimte

Zodra je automatische verlenging hebt uitgeschakeld voor je Premium-abonnementen en gekoppelde domeinen hebt verwijderd, kun je je werkruimte verwijderen.  

Om je werkruimte te verwijderen:

  1. Ga naar Je werkruimte verwijderen.

  2. (Optioneel) Selecteer de relevante optie in de Reden selecteren-dropdown.

  3. (Optioneel) Voer enige andere feedback in die je wilt delen.

  4. Voer je wachtwoord in (sla dit over als je account verplichte eenmalige aanmelding gebruikt).

  5. Klik op Werkruimte verwijderen. 

  6. Klik nogmaals op Werkruimte verwijderen om te bevestigen.

Klaar om je werkruimte te verwijderen?

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het verwijderen van werkruimten.