Wix Stores: Instellen wanneer de voorraad wordt bijgewerkt

Leestijd 2 minuten
Bepaal of je voorraadhoeveelheden worden bijgewerkt zodra een bestelling wordt geplaatst of wanneer je de betaling voor die bestelling ontvangt.

De beste voorraadupdate-instelling voor je bedrijf kiezen

Wanneer je beslist welke instelling je wilt gebruiken, moet je het volgende overwegen:

Welke betaalprovider gebruik je?

Sommige betaalproviders hebben tot 5 dagen nodig om betalingen te verwerken. Als een klant in dit geval het laatste product dat op voorraad is koopt en je voorraad is niet ingesteld om te worden bijgewerkt wanneer de bestelling wordt geplaatst, kunnen nieuwe klanten producten kopen die niet op voorraad zijn.
Tip:
Wij raden gebruikers met betaalproviders die betalingen niet onmiddellijk verwerken aan de instelling 'werk de voorraad bij wanneer een bestelling is geplaatst' te selecteren.
Deze betaalproviders zijn onder meer: Boleto, Konbini en Komoju.
Merk op dat betaalproviders die betalingen gewoonlijk onmiddellijk verwerken, zoals PayPal, soms vertragingen ondervinden. Dit kan er soms toe leiden dat artikelen die niet op voorraad zijn worden gekocht, vooral als je veel verkoopt.

Verwacht je een piek in verkeer?

Als je een toename van verkeer hebt vanwege een uitverkoop, een vakantieperiode (bijvoorbeeld als je een toename van verkeer hebt vanwege een uitverkoop, een vakantieperiode, of als gevolg van extra exposure, vergroot dat ook de kans dat klanten artikelen kopen die niet op voorraad zijn als je webshop is ingesteld op 'bijwerken na betaling''.
Om dit te voorkomen, raden wij aan de voorraad tijdelijk in te stellen op 'werk de voorraad bij wanneer een bestelling is geplaatst'. Wanneer het verkeer weer normaal wordt, kun je de instelling weer veranderen.

Hoe groot is de kans dat je zonder voorraad komt te zitten?

Houd er rekening mee hoeveel voorraad je normaal gesproken beschikbaar hebt. Als je grote hoeveelheden voorraad hebt die waarschijnlijk niet opraken (zelfs als je een piek in de verkoop hebt) gebruik je misschien liever de 'bijwerken na betaling'-instelling.
Aan de andere kant, als je slechts een klein aantal van elk product op voorraad houdt, en het lang duurt om de voorraad aan te vullen, is 'werk de voorraad bij wanneer een bestelling is geplaatst' misschien geschikter voor je bedrijf.

Wat gebeurt er als een betaling niet is voltooid?

Als je de 'werk de voorraad bij wanneer een bestelling is geplaatst'-instelling kiest, wordt je voorraad verlaagd zodra je klant afrekent.
Als je vervolgens om de een of andere reden geen betaling ontvangt, wordt het product opnieuw aan de voorraad toegevoegd zodra Wix Stores bericht krijgt dat de betaling niet kon worden voltooid.

Instellen wanneer voorraadhoeveelheden worden bijgewerkt

1. Ga naar de instellingen voor Webshopproducten en voorraad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie onder Voorraad bijwerken:
    • Na de betaling: De voorraad wordt bijgewerkt zodra je de betaling ontvangt. Let op: Bij sommige betaalproviders kan dit enkele dagen duren.
    • Direct na bestelling: De voorraad wordt bijgewerkt zodra de klant afrekent.