Wix Stores: Productkortingen plannen met de Wix Store Scheduler-app

Leestijd 3 minuten
Met de Store Scheduler-app kun je beheren wanneer je producten in de uitverkoop gaan en wanneer de uitverkoop eindigt. Je kunt bijvoorbeeld een 24-uurs uitverkoop inplannen die precies om middernacht begint en eindigt.
De Store Scheduler-app kan ook worden gebruikt om in te plannen wanneer producten of categorieën zichtbaar zijn.

Stap 1 | Voeg de Store Scheduler-app toe

Het plannen van productkortingen gebeurt via de Store Scheduler-app. Begin met het toevoegen van de app aan je website.

Om de app toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Appmarkt.
    • Editor X: Klik bovenaan de Editor op Apps.
  2. Typ 'Wix Store Scheduler' in de zoekbalk en selecteer het uit de resultaten.
  3. Klik op Toevoegen aan website.
  4. Controleer de machtigingen en klik nogmaals op Toevoegen.

Stap 2 | Plan wanneer de korting ingaat

Nu je de app hebt toegevoegd, kun je doorgaan en je eerste korting inplannen.

Om een korting in te plannen:

1. Ga naar de app:
    1. Ga naar Apps beheren op het dashboard van je website.
    2. Klik naast Wix Store Scheduler op Openen.
  1. Klik op +Schedule Activity.
  2. Selecteer Set sale price.
  3. Selecteer waarop je de korting wilt toepassen:
    1. Selecteer een optie in de Choose product or category-dropdown.
    2. Selecteer het relevante product of de categorie.
  4. Selecteer een kortingsoptie:
    • Amount off discount: Bijvoorbeeld € 10,– korting.
      1. Klik op het Bedrag-pictogram.
      2. Voer het kortingsbedrag in.
    • Percentage discount: Bijvoorbeeld 10% korting.
      1. Klik op het Percentage-pictogram.
      2. Voer het kortingspercentage in.
    1. Selecteer een startdatum, tijd en tijdzone.
    2. Klik op Schedule.

Stap 3 | Plan wanneer de korting afloopt

Om in te plannen wanneer een korting afloopt, moet je een korting van 0% of $ 0 creëren voor dezelfde korting die je eerder hebt gemaakt.

Om het einde van een korting te plannen:

1. (In de Store Scheduler-app) Klik op + Schedule Activity.
  2. Selecteer Set sale price.
  3. Selecteer het product of de categorie die je hebt geselecteerd toen je de korting aanmaakte:
    1. Selecteer een optie in de Choose product or category-dropdown.
    2. Selecteer het relevante product of de categorie.
  4. Selecteer het type korting dat je wilt beëindigen:
    • Kortingsbedrag:
      1. Klik op het Bedrag-pictogram.
      2. Voer 0 in.
    • Percentage discount:
      1. Klik op het Percentage-pictogram.
      2. Voer 0 in.
    1. Selecteer een einddatum, tijd en tijdzone.
    2. Klik op Schedule.