Wix Stores: Productcategorieën weergeven op mobiel

Leestijd 5 minuten
Als je de categoriepagina op je website weergeeft, kunnen klanten deze gebruiken om door je live categorieën te navigeren.
Screenshot van de categoriepagina op desktop met de categorielijst omlijnd
Het is echter belangrijk om te onthouden dat de categorielijst niet zichtbaar is op mobiele apparaten. Als je wilt dat klanten op mobiel toegang hebben tot je subcategorieën, voeg ze dan toe aan het websitemenu.
Jij bepaalt of je ze alleen op de mobiele versie van je website wilt toevoegen of zowel op desktop als mobiel.

Alleen categorieën toevoegen aan het menu van je mobiele website

Als je je productcategorieën liever niet toevoegt aan de desktopversie van je websitemenu, kun je ze nog steeds toevoegen aan mobiel. Op deze manier kunnen klanten die je website bezoeken met een mobiel apparaat gemakkelijk de soorten producten vinden waarnaar ze op zoek zijn.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik bovenaan de Editor op het Naar mobiele weergave-pictogram.
Screenshot die laat zien hoe je overschakelt naar de mobiele weergave in de Wix Editor
  1. Klik op het websitemenu.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op Instellen als geavanceerd.
  4. Klik op Instellen als geavanceerd om te bevestigen.
  5. Klik in je Editor op het menu.
  6. Als je het nog niet hebt geopend, klik je op Menu beheren.
  7. Klik onderaan op + Menu item toevoegen.
  8. Selecteer Link.
  9. Selecteer links Pagina.
  10. Selecteer Categoriepagina in de Welke pagina?-dropdown.
  11. Selecteer de categorie die je wilt weergeven in de Welk item?-dropdown.
  12. Klik op Klaar.
  13. (Optioneel) Wijzig de naam van de categorie.
  14. (Optioneel) Sleep categorieën om er subcategorieën van te maken.
Screenshot die laat zien hoe je de volgorde van categorieën in een Wix-websitemenu wijzigt

Categorieën toevoegen aan websitemenu's op desktop en mobiel

Standaard wordt de categoriepagina toegevoegd aan het websitemenu met de naam 'Webshop'. Deze link leidt klanten naar de categorie 'Alle producten'. Je kunt directe links toevoegen aan elk van je andere categorieën (bijvoorbeeld: Lichaam, Voeding).
Screenshot van een voorbeeld van een websitemenu
Als je website veel producten en categorieën heeft, kun je subcategorieën toevoegen aan het websitemenu.
Screenshot van een voorbeeldwebsitemenu met subcategorieën
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Websitemenu.
  3. Klik onderaan op + Menu item toevoegen.
  4. Selecteer Link.
Screenshot van Pagina's en menu in de Editor, met de optie om de pagina te linken
  1. Selecteer links Pagina.
  2. Selecteer Categoriepagina in de Welke pagina?-dropdown.
Screenshot van websitepagina's en menu met link-pop-up open
  1. Selecteer de categorie die je wilt weergeven in de Welk item?-dropdown.
  2. Klik op Klaar.
  3. (Optioneel) Wijzig de naam van de categorie en klik op Klaar.
  4. (Optioneel) Maak van de categorie die je hebt toegevoegd een subcategorie:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Websitemenu.
    3. Sleep de relevante menu-items onder en rechts van de betreffende categorie.